Dit moet je weten bij het verbouwen van de badkamer

Sta je op het punt de badkamer in huis te verbouwen? Zorg in dat geval voor een goede voorbereiding. Het helpt je veel ellende nadien te besparen! Denk aan het relatief grote risico op lekkages bij nieuw sanitair aanleggen. Ze zijn het gevolg van speling rond de aansluitpunten van het sanitair op de water- en afvoerleiding. Water zal via de ontstane speling uit de leidingen sijpelen en vervolgens in een vloer of muur trekken. Vochtplekken die als gevolg hiervan ontstaan zijn lastig te herstellen. Daarbij vormen ze een broeinest voor schimmels. Een loodgieter helpt je lekkages te voorkomen. 

Schakel een loodgieter in bij het uitwerken van een plan 

Een verbouwing van de badkamer start met het maken van een plan. Laat zo’n plan altijd toetsen door een loodgieter. Kleine aanpassingen in het initiële plan kunnen ertoe leiden dat er minder leidingen verlegd hoeven te worden. Niet alleen maakt dit de verbouwing van de badkamer goedkoper; het verkleint ook de kans op fouten. Loodgieters hebben de kennis en ervaring om je hierin je te adviseren. Ook voor andere uit te voeren klussen, zoals het aanbrengen van nieuw tegelwerk op wanden en vloeren, loont het om een vakman in de arm te nemen. Het komt het eindresultaat van de verbouwing ten goede. 

Voer sommige werkzaamheden zelf uit 

Bij een verbouwing van de badkamer kun je ervoor kiezen een deel van de werkzaamheden zelf uit te voeren. Denk aan het demonteren van het bestaande sanitair, om het nieuwe sanitair vervolgens door een loodgieter aan te laten sluiten. Zorg dat de waterleidingen vooraf afgesloten zijn om lekkages tegen te gaan. Daarbij is het verstandig een grote afvalcontainer te huren om het oude sanitair en bijvoorbeeld tegelwerk direct af te kunnen voeren. Het houdt de werkplaats overzichtelijk en voorkomt daarmee schade en ongelukken.