Afzuiging in huis

Een goede afzuiging in huis is essentieel. Niet alleen om gezond te leven, maar ook voor je portemonnee. Een goed functionerende afzuiging zorgt ervoor dat je minder stof in huis hebt en dus een schonere lucht ademt. Daarnaast voorkom je met een goede afzuiging dat er vochtplekken ontstaan op muren en plafonds. In dit artikel vertellen we je precies hoe je een afzuiging in huis instelt.

Om een afzuiging in huis te kunnen installeren, heb je de volgende materialen nodig:

– Een afzuigkap

– Een stofzuiger met een zuigslang

– Tape (plakband)

– schroevendraaier

Afzuiging in huis installeren: de stappen

1. Bevestig de afzuigkap aan het plafond

Zorg ervoor dat je de afzuigkap stevig bevestigt aan het plafond, zodat deze niet los kan komen tijdens het gebruik. Gebruik hiervoor de meegeleverde schroeven en pluggen.

2. Maak een opening in het plafond voor de afzuiging

Trek met een potlood een cirkel op het plafond, zodat je weet waar je moet boren. Zorg ervoor dat de cirkel minimaal 10 cm groter is dan de afzuigkap. Boor met een stanley mesje of een ander scherp mesje een gat in het midden van de cirkel. Verwijder alle stukjes die los in het gat zitten.

3. Plaats de afzuiging in het plafond en maak deze vast

Breng de afzuiging voorzichtig naar boven, zodat het niet beschadigd raakt. Zorg ervoor dat het bovenste gedeelte van de afzuiging in het midden van het gat komt te zitten.

Druk de afzuiging stevig aan, zodat het niet meer kan bewegen. Gebruik hiervoor de meegeleverde schroeven en pluggen.

4. Sluit de stofzuiger aan met de afzuigkap

Zet de stofzuiger aan en zorg ervoor dat de zuigslang goed aansluit op de afzuiging. Gebruik hiervoor tape of plakband, zodat er geen lucht kan ontsnappen.

5. Test de afzuiging voordat je begint met stofzuigen

Zet de afzuiger aan en laat deze draaien op de hoogste stand. Loop door de kamer en laat goed op of er geen lucht uit de afzuiging ontsnapt. Als alles goed zit, kun je beginnen!

Een goede afzuiging in huis is essentieel voor een gezond leven. In dit artikel hebben we je laten zien hoe je eenvoudig zelf een afzuiging in huis kunt installeren. Ga jij de uitdaging aan?

Bron: Ventilatieshop