Zeker van de zon

Antalya

Wil je zeker zijn dat je zon hebt in de zomer dan is Antalya de perfecte bestemming voor je, maar de mooie stad in Turkije heeft wel meer te bieden dan dat. Veel cultuur en een levendige stad, een prachtig oud centrum en veel groen in de stad. Het is de grootste badplaats van Turkije, naast de 1,5 miljoen inwoners in de zomer ook heel veel toeristen. Bij Lara en Konyaalti vind je de meeste hotels en stranden waar iedere jaar vele toeristen naartoe gaan. Ben je op zoek naar oude cultuur, bezoek dan de oude wijk Kaleici. 

Heerlijke stranden 

Op een verhoogde rots ligt het centrum van Antalya, de stranden van de stad vind je net buiten het centrum. De twee bekendste stranden zijn Konyaalti en Lara, de eerste wordt het mooiste strand genoemd van de stad. Het strand ligt direct naast de weg, daardoor ook makkelijk bereikbaar. Het strand van Lara ligt aan de oostelijke kant van de stad, Lara wordt Las Vegas van Turkije genoemd. Deze naam heeft het te danken aan de resorts die ultra verlicht zijn, in het hoogseizoen kun je erop rekenen dat er weinig plekjes over zijn op het strand. 

Antalya

Veel te ondernemen in de stad

Antalya is een veelzijdige stad en er is veel te doen, een dagje erop uit naar de haven moet je echt even gedaan hebben. Op culinair gebied heeft de stad ook meer dan genoeg te bieden, vele restaurantjes en terrasjes waar je iets kunt eten of drinken. De winkelstraten verzekeren je er ook van dat je urenlang kunt slenteren, diverse merken winkels zie je in het straatbeeld. Je bent niet in Turkije geweest als je niet naar een bazar bent geweest, vergeet niet af te dingen want ook dat hoort erbij. Parasailen of een jeepsafari zijn populaire attracties om te doen in het land.