Woontrends van 2022: wat zijn de hotste trends?

Wat zijn de woontrends van 2022? Dat is een vraag die veel mensen bezig houdt. In dit blog post geven we je een aantal tips over wat er in de toekomst allemaal gaat gebeuren op het gebied van wonen. We bespreken verschillende trends, zoals eco-vriendelijke materialen en minimalistische interieurs. Blijf je graag op de hoogte van de laatste woontrends? Lees dan verder!

– De trend naar eco-vriendelijke materialen zal in 2022 alleen maar toenemen. Er wordt steeds meer geïnvesteerd in duurzame productieprocessen en milieuvriendelijke materialen. Denk aan houtsoorten als eik en beuk, die afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen.

– Ook de trend naar minimalistische interieurs zal in 2022 doorgaan. Mensen willen steeds vaker functionaliteit boven decoratie. Dit komt onder andere door de toename van het aantal single-person households. Er wordt dus veel gezocht naar compacte meubels en opbergruimte.

– In 2022 zullen we steeds vaker te maken krijgen met ‘smart homes’. Deze woningen beschikken over domotica-systemen die het leven een stuk makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan automatisch regelbare thermostaten en verlichting, of aan een ‘slimme’ koelkast die je tijdig laat weten wanneer er producten op rijp zijn.

– Virtual Reality zal ook in 2022 een steeds grotere rol gaan spelen in ons dagelijks leven. We zullen dan ook steeds meer VR-apps en -games kunnen verwachten, die speciaal ontworpen zijn voor thuisgebruik.

– Naast al deze trends zullen er in 2022 ook een aantal nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden op het gebied van wonen. Denk bijvoorbeeld aan het toenemende aantal ‘micro-apartments’, of aan huizen die gebouwd worden met prefabricated panels. We zullen je in dit blog post dan ook regelmatig op de hoogte houden van alle laatste woontrends!

Dit zijn slechts enkele van de woontrends die we in 2022 gaan zien. Ben je benieuwd naar meer op gebied van wonen of liestyle. Kijk dan eens op rijkdomlifestyle.nl. Daar vind je ook hele interessante artikelen die wat breder zijn qua onderwerp. Op sfeerenwonen.nl vind je alles specifiek over wonen en tuinen.