Keukenrenovaties: het heruitvinden van je eigen keuken

Een keuken is zó veel meer dan een plek waar je routinematig en snel je maaltje klaar maakt. Je keuken kan echt voelen als een fijne leefruimte en ontmoetingsplek met de juiste inrichting en sfeer. Ben jij ook wel toe aan zo’n heerlijke leef keuken? Vaak is een grote verbouwing dan niet eens nodig, met wat kleine aanpassingen kan je keuken al direct heel anders aanvoelen. Lees de onderstaande tips hoe je met kleine aanpassingen een fijne plek kunt creëren!

Tip 1: Verlichting

Licht kan een keuken maken of breken, het licht zo instellen dat het functioneel is voor verschillende doeleinden is dan ook aan te raden. Zo kun je taakverlichting gebruiken om te koken, sfeerverlichting voor tijdens diners en decoratieve verlichting om de mooiste delen van je keuken te benadrukken. Het instellen van dimlicht kan hierin al zorgen voor een grote verandering qua sfeerbeleving.

Tip 2: Kleuraccenten

Geef je keuken wat kleur! Vaak is de basis van een keuken een vrij neutrale kleur als zwart, wit of beige. Hoe leuk is het dan om er zelf wat kleurtjes aan toe te voegen. Dit kun je doen met een mooie vaas, kleurrijk servies of keukengerei- en gereedschap. Heb je geen ruimte om dit ergens mooi neer te zetten in je keuken? Overweeg dan om een enkele keukenkastjes te transformeren naar open planken, door het deurtje eruit te halen. Zo kun je mooie kleurrijke accessoires eenvoudig tentoonstellen.

Tip 3: Kleine aanpassingen

Verschillende kleine aanpassingen kunnen zorgen voor een hele andere sfeerbeleving van jouw keuken. Een kleine en betaalbare handeling is het vervangen van de handgrepen en knoppen. Het kan nét die finishing touch zijn die je zoekt bij het opfrissen van je keuken. Zoek online of in woonwinkels naar handgrepen en knoppen die passen bij de stijl die jij wilt uitstralen. Wil je het tegelwerk op de achterwand van je keuken graag vernieuwen, maar zie je op tegen het slopen en betegelen ervan? Ga dan voor tegelverf! Zoek passende tegelverf voor in de keuken en laat je goed informeren of deze verf bijvoorbeeld ook hittebestendig is. Verf daarna over de huidige tegeltjes en ta-da: een compleet nieuwe look! Zo eenvoudig kan een keuken renoveren zijn.

Al met al, kun je dus met kleine ingrepen ervoor zorgen dat jouw keuken aanvoelt als nieuw. En zo de sfeer creëren die jij graag wilt! Een keukenrenovatie hoeft dus niet altijd slopen en hoge kosten te betekenen!