Wat is MDMA en wat is een MDMA verslaving?

Meeste jongeren kennen deze drug wel en tegenwoordig is het ook te horen in verschillende pop songs in Nederland, MDMA. Als jij niet weet wat het is en te weten wilt komen wat MDMA is dan ben je hier aan het juiste adres. We bespreken in dit artikel wat MDMA is en wat er gebeurt tijdens een MDMA verslaving. Mocht je dus niks weten of juist alles weten en moeite hebben met MDMA dan kan je gerust verder lezen.

MDMA valt volgens de opiumwet in de categorie hard drugs. Het is een amfetamine drug, deze drugs zijn van chemische aard. MDMA wordt echter ook gevonden als werkzame stof in XTC pillen. MDMA zelf kan ook wel als pil vorm geconsumeerd worden, maar meeste gebruikers gebruiken deze drug als poedervorm of kristalvorm.

Wat MDMA doet is het beïnvloeden van de bewustzijn. Als de drug geconsumeerd is zorgt het voor een gelukzalig gevoel bij de gebruiker met meer energie. Deze combinatie zorgt voor een fijne trans, waardoor de drug populair is op feesten. Het zorgt naast het gelukzalige gevoel ook voor energie, waardoor je langer kan feesten en krijg je een extra dimensie door de trans.

Het gebruik van MDMA is echter schadelijk voor de gebruiker. De lichamelijke schade die de gebruiker kan oplopen lopen uiteen bij verschillende individuen. De mentale schade is echter altijd hetzelfde. Als een gebruiker namelijk het gelukzalige gevoel gaat najagen wordt de gebruiker afhankelijk van de drug waardoor structureel gebruik naar voren komt. Dit wordt dan geconstateerd als de MDMA verslaving. Bij een MDMA verslaving kan het nodig zijn om hulp in te schakelen voor het afkick process.

Is er iemand in je directe omgeving die hulp nodig heeft bij het afkicken van MDMA of andere verslavingen. Of ben je zelf degene die hier hulp bij nodig heeft, dan kan je informatie zoeken op www.connection-sggz.nl waar proffesionele hulp wordt aangeboden die niet alleen medisch is, maar ook persoonlijk.