Wat is een AGV?

technische vacatures

Een AGV is een elektrisch motorvoertuig zonder bestuurder, met een programmeermogelijkheid voor padselectie, bestemming, het vermijden van botsingen en de bestemming. AGV biedt voordelen op het gebied van logistieke systemen door materiaalstromen automatisch af te handelen.

Bovendien moeten AGV’s aan enkele basisvereisten voldoen voordat het als een AGV kan worden beschouwd. De vereisten staan ​​hieronder:

Zelfrijdend: Een AGV moet zelfrijdend zijn om als AGV te worden geclassificeerd. Dit betekent dat er geen operators betrokken mogen zijn bij het besturen of vervoeren van de AGV.

Botsingswaarschuwing: Er moet ook een soort botsingswaarschuwing zijn voordat het wordt geclassificeerd als een AGV. Dit betekent dat de AGV intelligent is, of uitgerust is met sensoren die zowel bewegende als niet bewegende obstakels kunnen detecteren.

Navigatie: als het een AGV is, moet deze een soort navigatietechnologie hebben. Met andere woorden, het moet zelfstandig kunnen navigeren binnen de faciliteit.

Padselectie: het moet een pad kunnen volgen dat is ingesteld door de operators/engineers.

Bestemmingsselectie: Betrokken bij de padselectie is ook de optie voor bestemmingsselectie, wat betekent dat de AGV verschillende bestemmingen kan selecteren waar hij zal aankomen.