Waarom natuurlijke cosmetica gebruiken?

De term natuurlijke cosmetica, of ook bio-cosmetica, wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt. Natuurlijke cosmetica moeten aan strikte voorwaarden voldoen, van het gebruik van natuurlijke ingrediënten tot een natuurvriendelijke verwerking.

Je kunt het gebruik van “natuurlijk” of “organisch” tegenkomen, zelfs als de cosmetica niet helemaal met dit adjectief overeenkomt. Onder natuurlijke gezichtsmaskers van www.ik-skinperfection.nl moeten cosmetica worden verstaan die een certificatie hebben ondergaan waaruit blijkt dat zij waarheidsgetrouw zijn; daarom moet zorgvuldig te werk worden gegaan bij het maken van de juiste keuze.

Waarom natuurlijke cosmetica gebruiken?

Natuurlijke cosmetica heeft veel voordelen ten opzichte van conventionele cosmetica die jouw huid goed zal ontvangen. Het bevat veel natuurlijke mineralen, vitaminen en antioxidanten en hydrateert jouw huid op natuurlijke wijze.

Vergeleken met conventionele cosmetica die allerlei chemicaliën, parfums en andere onnatuurlijke ingrediënten bevatten, zijn natuurlijke gezichtsmaskers zacht en natuurlijk voor jouw huid. Dankzij de natuurlijke samenstelling en de vele huidvriendelijke stoffen is het ook geschikt voor de zeer gevoelige huid en voor de huid van kinderen.

Aan welke criteria moet natuurlijke cosmetica voldoen?

Natuurlijke cosmetica moet aan strikte voorwaarden voldoen. Hun grondstoffen en gewassen moeten grotendeels afkomstig zijn van de biologische landbouw, wat betekent dat bij de teelt geen chemische meststoffen zijn gebruikt.

Het percentage natuurlijke grondstoffen dat wordt gebruikt, wordt verder ingedeeld volgens de kwaliteit van de cosmetica (elk certificaat heeft verschillende kenmerken).

Natuurlijke gezichtsmaskers van www.ik-skinperfection.nl maken geen gebruik van aardolieproducten, en synthetische conserveringsmiddelen en kleurstoffen zijn over het algemeen verboden. Ook de geur van natuurlijke cosmetica is natuurlijk en synthetische parfums zijn niet toegestaan.

Een ander belangrijk criterium is dat de fabrikant moet bewijzen dat de gebruikte grondstof niet met genetisch gemodificeerde organismen is geteeld.

Het is ook noodzakelijk dat de verwerking van de grondstof en de latere verwijdering van het product zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Dit geldt ook voor de verpakking, die milieuvriendelijk en dus recycleerbaar moet zijn.

Natuurlijke cosmetica gebruiken geen grondstoffen die afkomstig zijn van dieren en mogen niet op dieren worden getest.