Waar moet je opletten bij een verhuizing?

Huur opzeggen, spullen verhuizen, je oude huis verkopen, een verhuizing kan veel gedoe met zich meebrengen. Veel dingen moeten geregeld worden en vaak is het ook nog eens belangrijk goed op de centjes te letten tijdens het verhuizen. Dit alles maakt verhuizen vaak ingewikkeld en spannend, er zijn namelijk een hoop dingen waar je op moet letten. Doordat er zo veel is waar je rekening mee moet houden komt het ook geregeld voor dat je het een en ander vergeet en dit kan soms erg frustrerend zijn. Daarom wil je het liefst natuurlijk van te voren weten waar je allemaal rekening mee moet houden. Om die reden hebben wij de belangrijkste dingen op een rijtje gezet waarmee jij tijdens een verhuizing rekening moet houden. 

Een verhuisplan maken

Tijdens een verhuizing neem je vaak veel spullen mee, afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je meeneemt wordt het een zware of lichte verhuizing. Toch vergeten vaak nog veel mensen hoeveel spullen ze daadwerkelijk mee nemen. Daarom is het belangrijk van te voren een verhuisplan te maken. Helemaal wanneer je zelf de verhuizing regelt en dus alle spullen zelf verhuist is het goed een plan te maken met alle spullen die je meeneemt en wanneer je deze wil vervoeren. Zo kun je een goede inschatting maken van hoe lang het moet gaan duren. Tevens zorg je er zo voor dat je niks vergeet en dat je de tijd goed verdeeld.

Adres wijziging doorvoeren

Wanneer je gaat verhuizen dien je zelf je adres te wijzigen bij alle instanties. Denk hierbij niet alleen aan het inschrijven bij de gemeente maar ook het wijzigen van je adres bij verzekeringen en abonnementen bijvoorbeeld. Maar ook je werk en lidmaatschappen verwachten dat je jouw adreswijziging zelf doorvoert. Anders blijf je post op het oude adres ontvangen. Een verhuizing naar een nieuwe gemeente dien je ook binnen vijf dagen door te geven anders loop je zelfs het risico op een boete, wel wordt je automatisch uitgeschreven bij je oude gemeente als je jezelf bij een nieuwe inschrijft. 

Nieuwe of oude hypotheek

Heb je een bestaande hypotheek op je oude huis en ben je van plan een nieuw huis te kopen, dan kun je vaak ook je bestaande hypotheek meenemen. Vooral als je een bepaalde rentepercentage hebt wat voor langere tijd vaststaat is dit erg interessant. Koop je echter een huis met een waarde die hoger ligt dan je oude huis, dan kun je soms een aanvullende hypotheek aannemen. In het geval het oude huis juist minder waard is kun je in veel gevallen deze hypotheek boetevrij aflossen. Ook kan het soms verstandig zijn een adviseur om advies te vragen rondom een hypotheek of verhuizing, zij kunnen je misschien helpen met moeilijkheden of vragen.