Wat kun je doen als je jezelf hebt buitengesloten?

Als je jezelf hebt buitengesloten, bijvoorbeeld omdat de sleutels nog in huis liggen is dat erg vervelend. Het kan ook zijn dat je je sleutels kwijt bent en daarom niet meer naar binnen kan. In sommige gevallen kun je zelf de deur openmaken. In andere gevallen heb je een slotenmaker nodig. In dit artikel lees je wat je kunt doen als je jezelf hebt buitengesloten. 

Zelf de deur openmaken

Je kunt proberen om de deur zelf open te maken zonder sleutel. Dit kun je proberen met flipperen. Dit is een bekende methode om een dichte deur zonder sleutel open te krijgen. Je gebruikt een stukje plastic wat je tussen de deur en de deurpost heen en weer beweegt. Op deze manier kun je proberen het slot in te drukken. Doordat je zachtjes tegen de deur duwt, zal de deur openvallen als het lukt om het slot in te drukken.

Een slotenmaker inschakelen

Woon je in Halle en heb je jezelf buitengesloten en krijg je de deur niet meer zelf open, dan kun je het beste een slotenmaker in Halle bellen zoals bijvoorbeeld Slotenmaker123. De meeste slotenmakers hebben een spoedservice die 24 uur per dag bereikbaar. Een slotenmaker beschikt over speciale hulpmiddelen om het slot weer open te krijgen. Zo kun je in de meeste gevallen weer snel naar binnen. 

Wat kun je doen om te voorkomen dat je jezelf buitensluit?

Het beste wat je kunt doen is in de toekomst een dergelijke situatie voorkomen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door ergens een reservesleutel achter te laten. Dit kun je bijvoorbeeld bij de buren doen, of bij kennissen of familie in de buurt. Je kunt ook een sleutelkastje ergens in de tuin plaatsen met een code. Zo weet je zeker dat je altijd je huis in kunt als je je sleutels vergeten of verloren bent.