VPN: Wat is het, waarom je het nodig hebt en welke diensten zijn er?

Wat is een VPN? Eigenlijk is het heel simpel: het staat voor Virtual Private Network en het creëert een privénetwerk op basis van je publieke internetverbinding. Zo kun je veilig online gaan zonder dat iemand kan meekijken. Maar waarom zou je een VPN nodig hebben? Kort gezegd, omdat je dan anoniemer bent en beveiligd tegen hackers. Daarnaast bieden veel VPN diensten de mogelijkheid om content te blokkeren die in jouw land niet beschikbaar is.

Waarom zou je een VPN gebruiken?

Er zijn veel verschillende VPN diensten, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: je online privacy beschermen. Welke je kiest, hangt af van je eigen behoeften en budget. Er zijn gratis varianten , maar die hebben vaak beperkingen qua snelheid en servers. Als je echt anoniem wilt zijn, kun je beter voor een betaalde dienst gaan.

Je online privacy beschermen.

Waarom zou je online privacy willen beschermen? Kort gezegd: omdat je niet wilt dat iemand meekijkt met wat je online doet. Hackers kunnen bijvoorbeeld proberen in te breken op je computer of telefoon om je kredietgegevens te stelen en dan is het fijn als ze niet direct weten wie je bent en welke websites je bezoekt. 

Een VPN maakt het voor hen een stuk moeilijker om dit te achterhalen.

Ook kun je met een VPN anoniem online betalen. Als je bijvoorbeeld tickets wilt kopen voor een evenement of voor een reis, kun je met een VPN ervoor zorgen dat niemand je creditcardgegevens kan achterhalen. 

Daarnaast gebruiken vakantiewebsites cookies waarmee ze kunnen zien hoe vaak je een bepaalde vakantie of reis bekijkt en zo kunnen ze de prijs opdrijven. Met een VPN is dit verleden tijd en shop je dus voordeliger online.

Welke VPN diensten zijn er?

Er zijn veel verschillende VPN diensten op de markt, maar de beste vind je door ze te vergelijken. Op deze website kun je de beste VPN’s vergelijken en kun je gemakkelijk de verschillende diensten met elkaar vergelijken en zo de beste keuze maken voor jouw situatie. Hier vind je ook een handig overzicht van de beste VPN diensten met alle voordelen en nadelen op een rijtje.

Beste VPN’s vergelijken

Als je online privacy belangrijk vindt, is het verstandig om een VPN te gebruiken. Er zijn veel redenen waarom je een VPN nodig zou kunnen hebben, maar de belangrijkste is dat je online anoniemer bent en beter beschermd tegen hackers. Ook bedrijven, organisaties en overheden maken gebruik van VPN’s, omdat ze hun online communicatie willen beschermen.

Welke VPN dienst je kiest, hangt af van je eigen behoeften en budget. Er zijn gratis varianten, maar die hebben vaak beperkingen in snelheid en de locaties van de servers.

Nog geen VPN? Wacht niet te lang.

Heb je nog geen VPN dan zetten we nog een keer snel alle voordelen voor je op een rij om je te overtuigen om ook een VPN dienst te gaan gebruiken.

  • Een VPN beschermt je online privacy.
  • Je bent anoniem online en kunt niet gehackt worden
  • Maakt content die in jouw land niet beschikbaar is wel beschikbaar.
  • Biedt de mogelijkheid om anoniem online te betalen.
  • Blokkeert cookies en andere trackers.
  • Je online communicatie is beveiligd.

Kortom: er zijn veel goede redenen waarom je een VPN nodig hebt. Als je nog geen VPN hebt, wacht dan niet langer!