Voetbaltoernooi organiseren? Houd dan zeker rekening met deze drie tips!

Nu het voetbalseizoen alweer een goed eind op weg is, is het zeker goed om alvast na te denken of je met je team deel gaat nemen aan een toernooi. In het geval je dit seizoen zelf een toernooi wil gaan organiseren kunnen onderstaande tips zeker nuttig zijn.

Tip 1: Zorg voor een gelijkwaardig deelnemersveld

Niets is natuurlijk leuker dan een spannend toernooi waarbij ieder team kans maakt om voor de prijzen te strijden. Zorg er dus voor dat je vooraf goed van ieder team weet op welk niveau ze actief zijn zodat daar in de poule indeling rekening mee gehouden kan worden. Is er een groot niveauverschil zichtbaar in de teams die aanwezig zijn? Kies er dan bijvoorbeeld voor om het toernooi in tweeën te delen zodat ieder team een fijne en leerzame dag kan hebben met teams van hun eigen niveau.

Tip 2: Zorg voor genoeg opties aan eten

Toernooien zijn vaak lange dagen waarbij ook veel publiek komt kijken. Zorg er dus voor dat je een goede variëteit aan eten kunt aanbieden voor iedereen die langskomt. Om het extra leuk te maken kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een foodtruck langs te laten komen of om een frietkraam op het sportpark neer te zetten. Met behulp van een bestelzuilen kan je er voor zorgen dat het bestellen van eten netjes en overzichtelijk verloopt.

Tip 3: Zorg er voor dat het speelschema van het toernooi overzichtelijk is

Een overzichtelijk speelschema is erg belangrijk voor een soepel lopend toernooi. Zeker op grote sportcomplexen kan het weleens lastig zijn om de weg naar het juiste veld te vinden. Als een team op het verkeerde veld staat, kan het lang duren voordat ze eenmaal op het juiste veld staan waardoor je planning in de soep kan lopen. Met behulp van een infozuil kan je bijvoorbeeld een plattegrond van het sportpark weergeven of het speelschema van het toernooi laten zien.