Verschillende soorten stopcontacten

We weten allemaal wat een stopcontact is, toch? Het is dat ding waar je je elektronische apparaten insteekt als je ze moet opladen. Maar wist je dat er verschillende soorten stopcontacten zijn? Lees verder om meer te weten te komen over de drie meest voorkomende soorten stopcontacten en wanneer je ze nodig hebt.

Type A: het standaard stopcontact

Dit is het meest voorkomende type stopcontact dat je in Noord-Amerikaanse huizen aantreft. Het heeft twee verticale sleuven en er kunnen maximaal twee apparaten tegelijk in. Als je reist met kleine elektronica, zoals een telefoon of camera, is dit het type stopcontact dat je moet zoeken.

Type B: de geaarde wandcontactdoos

Dit stopcontact lijkt op het standaard stopcontact, maar heeft een derde gleuf onder de andere twee. Deze gleuf is er voor de veiligheid en staat bekend als de aardingspin. Als je reist met grotere elektronica, zoals laptops of stijltangen, is dit het type stopcontact waar je op moet letten.

Type C: het Europese stopcontact

Dit type stopcontact heeft twee ronde gaten en is ook geschikt voor twee apparaten tegelijk. Als je naar Europa reist, is dit het type stopcontact waar je op moet letten.

Conclusie 

Dus daar heb je het! Een kort overzicht van de drie meest voorkomende soorten stopcontacten. Tegenwoordig is het niet ongewoon dat huizen een mix van verschillende soorten stopcontacten hebben, dus het is altijd goed om voorbereid te zijn als je reist met elektronische apparaten. Als je twijfelt, onthoud dan gewoon: Type A is voor kleine apparaten, Type B is voor grotere apparaten, en Type C is voor Europese reizen. Wil je nog een stopcontact kopen, neem dan een kijkje op https://nlshop.se.com/.