Veiligheid in en buiten huis

balkonhek-glas

Iedereen vindt het belangrijk: Veiligheid. Hoe zorg je hiervoor? Zeker thuis is het een vereist, binnenshuis is het gemakkelijk om de veiligheid te behouden. Je zorgt ervoor dat zware objecten goed ondersteund zijn, dat de vloer niet nat is en dat je ervoor zorgt dat er niets willekeurig op de grond ligt. Er zijn nog meer stappen, maar je kan het genoemde als de basis zien. Buiten is het wat lastiger, laten we de balkon nemen. Een balustrade balkon zou hiervoor het slimst zijn omdat het voor veiligheid gebouwd is, maar als je het niet wilt betalen moet je een andere manier voor veiligheid te bedenken.

Gevaar bij hoogte

Gevaar bij hoogte is niet exclusief bij huizen, maar bij meer gebouwen en natuurlijk bergen. Hierdoor is hoogtevrees iets ergs slims. Als we terug naar huis gaan en naar onze balkons kijken moeten we ons afvragen: Wat maakt dit onveilig of veilig? Is er te veel plek tussen de stangen? Is het hek niet groot genoeg? Gelukkig is dit allemaal op te lossen met balkon hekwerken bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Het gaat wel wat kosten en is een investering, maar in mijn mening is het wel waard. Veiligheid is de topprioriteit van de wereld, zelfs als we fouten maken weten we dat het nooit misgaat.

Hoe gevaar overal kan zijn

Ook al is veiligheid een topprioriteit is er altijd de mogelijkheid dat het gebied waar je in bent toch niet veilig genoeg is. Denk aan pretparken, er zijn genoeg video’s en nieuwsartikelen die laten zien of je vertellen hoe alles misgaat. Hoe komt dit allemaal en hoe kunnen we het voorkomen? Veiligheid gaat hand in hand met kosten, hoe veiliger het is hoe meer het waarschijnlijk kost. Denk aan een pretpark attractie, een goedkope attractie is niet stevig genoeg en kan uit elkaar vallen. Ditzelfde principe is wat je moet onthouden als je veiligheid wilt, het kost wel wat maar het is het waard.