Sparen voor een leuk doel

spaar rente

Ben je van plan om te sparen voor een mooie nieuwe keuken, of misschien wel een auto die je al jaren wilt hebben? Wat het doel ook is je zet het geld in de meeste gevallen op de bank, met een speciale rekening bij het  sparen krijg je dan altijd  spaar rente. Laat je het geld meerdere jaren op de rekening staan, dan heb je op een gegeven moment rente op rente. Dit betekend dat je over de rente die je vorig jaar bijvoorbeeld kreeg, dit jaar ook weer rente krijgt. 

spaar rente

Uitbetalen van de rente

In de voorwaarden bij een rekening om te sparen, kan het voorkomen dat de rente voor het sparen op verschillende manieren wordt uitbetaald. De meeste banken geven de spaar rente per jaar, maar het is ook mogelijk dat de rente per kwartaal wordt gegeven. Ga je berekenen wat het voordeligst is, dan is per kwartaal op jaarbasis aantrekkelijker dan de rente per jaar krijgen. Het is dus goed hierop te letten als je gaat sparen, hoe meer geld hoe meer rente dit scheelt.

Let goed op bij sparen

Vaak staan dezelfde banken in de top bij het geven van spaar rente, toch zijn er ook banken die promoten met een hoge rente. Echter na korte tijd zal deze rente weer zakken, omdat het een variabele rente is. De rente wordt alleen gebruikt om je als klant te lokken je geld bij deze bank te zetten, lees goed de voorwaarden voor je overstapt naar een andere bank. Op de website van sparen.com vind je verschillende banken met de soorten rentes die er worden aangeboden.