Wat zijn de voordelen van een creditcard?

Steeds meer mensen hebben een creditcard. Ook in Nederland kiezen steeds meer mensen ervoor om een creditcard af te sluiten. Een creditcard hebben brengt ook veel voordelen met zich mee, waaronder een hoop voordelen waarvan een hoop mensen zich niet bewust zijn. En voordelen klinken voor Nederlanders natuurlijk goed in de oren. Daarom gaan we in de artikel alle voordelen van een creditcard langs zodat jij weet of je ook een creditcard moet afsluiten of dat je nog even wacht. 

Al je aankopen direct verzekerd

Eén van de grootste voordelen van een creditcard is dat een creditcard je veel garanties kan bieden. Eén van die garanties is dat je met een creditcard direct verzekerd bent van een aankoopverzekering. Hiermee ben je direct na aankoop verzekerd tegen drie factoren. Deze zijn garantie bij diefstal, verlies en beschadiging. In al deze gevallen ben je dus verzekerd als je jouw aankoop hebt gedaan met een creditcard, hiervoor hoef je zelf dus geen verzekering af te sluiten. Wel moet je er rekening mee houden dat het product aangeschaft moet zijn met je creditcard, dat je aankoop enkel 180 dagen direct verzekerd is na aanschaf en dat je in Nederland dient te wonen. Ook zijn er tussen verschillende aanbieders nog wat verschillen mogelijk in de details. 

Geen problemen in het buitenland

Veel Nederlanders zijn zich er niet bewust van, maar het gebruik van een debetkaart zoals we dat in Nederland doen is best wel uitzonderlijk. In veel landen maken ze juist gebruik van een creditcard. Bijna elk persoon in de verenigde staten heeft bijvoorbeeld een creditcard en vaak ook nog meerdere. In sommige landen zal een debetkaart daarom ook niet geaccepteerd worden, als je dan geen creditcard bij je hebt wordt het erg moeilijk om te betalen en dat wil je natuurlijk niet. Daarom kan het prettig zijn om een creditcard te hebben, dan ben je zeker dat je altijd kunt met betalen met je creditcard. 

Sparen voor extra’s en kortingen

Eén ander voordeel van veel creditcards is dat je met veel creditcards kunt sparen voor leuke kortingen en extra’s. Bij een pinpas krijg je deze vaak niet. Niet alle creditcards geven dergelijke punten, spullen of kortingen uit, maar veel wel. Bij creditcards die wel met punten of kortingen werken moet je denken aan het ontvangen van extra shoptegoed bij een winkel, het sparen van punten na aankopen of extra kortingen op partners van jouw creditcard. Zo kun je met de juiste creditcards al gauw honderde euro’s aan extra kortingen en spullen ontvangen waardoor het nog aantrekkelijker wordt om met een creditcard te betalen. 

Extra financiële ruimte met een creditcard

Soms kan het wel eens voorkomen dat je werkgever verlaat je salaris over maakt. Dit kan vervelend zijn, helemaal wanneer je bijvoorbeeld net een rekening moet betalen, of wanneer je net een leuke aanbieding ziet. In dit geval kan het fijn zijn als je iets meer financiële ruimte hebt. Met een creditcard heb je deze extra ruimte. Met een creditcard kun je namelijk een aantal dagen in de zogenaamde ‘rode cijfers’ staan. Ook kun je met een creditcard aankopen doen en deze later in je rentevrije periode betalen. Hierdoor zitten er geen extra kosten aan het kopen van een product in deze periode. Wel is het belangrijk dat je hier verstandig mee omgaat. Het is niet aan te raden bewust extra leningen af te sluiten in de rentevrije periode. Kosten kunnen zich dan snel opstapelen.