De opvolger van de Maxi cosi Rodi: De Maxi cosi Rodifix

Als ouder ben je vast wel bekend met het merk Maxi cosi: de gigant verantwoordelijk voor de gelijknamige autostoeltjes voor baby’s en kinderen. Eerder kwam Maxi cosi ook al met de Maxi cosi Rodi in drie verschillende modellen. De Rodi is speciaal bedoeld voor oudere kinderen, namelijk tussen de 3,5 en 12 jaar. Nu is er de opvolger van de Rodi: de Maxi cosi Rodifix, een autostoeltje voor diezelfde leeftijdscategorie.

Veiligheid voorop
Het is je belangrijkste zorg en kan je als ouder regelmatig slapeloze nachten bezorgen, namelijk: de veiligheid van jouw zoontje of dochter. Als ouder doe je er natuurlijk alles aan om je kind zo goed mogelijk veilig te houden voor allerlei soorten gevaar. En helemaal in de auto, wanneer een verkeerongeluk natuurlijk in een klein hoekje zit. Dan wil je je kind met een gerust hart kunnen vervoeren, wetende dat zij veilig en comfortabel achterin zitten. Hiervoor ontwikkelt Maxi cosi al decennia lang de meest innovatieve autostoeltjes voor baby’s en kinderen.

Kenmerken van de Maxi cosi Rodifix
De Rodifix zorgt ervoor dat je kind wat hoger zit. Maar de Rodifix biedt meer dan alleen stoel verhoging. Net als zijn voorganger, de Maxi cosi Rodi, biedt de Rodifix ook bescherming voor je kind aan de zijkant. Hierdoor is je kleintje extra beschermd. Niet alleen tegen ongelukken aan de voor- en achterkant van je auto, maar ook wanneer er een ongeval plaatsvindt aan één van de zijkanten.  De Maxi cosi Rodi bevestig je op de achterbank van je auto door middel van de gele IsoFix haken. Dit bevestigingssysteem vind je tegenwoordig bijna in iedere auto terug.

Verschillen tussen de Maxi cosi Rodi en Maxi cosi Rodifix
De Rodifix komt met wat verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de Rodi. Zo zijn alle Maxi cosi Rodifix autostoeltjes uitgerust met AirProtect technologie. Het hoofdsteuntje is aan de linker- en rechterkant uitgerust met een AirProtect kussen. Dit is het deel van het stoeltje dat ervoor zorgt dat ook bij een zijwaartse aanrijding de klap goed wordt opgevangen. Maar liefst 25% van de aanrijdingen vindt plaats aan de zijkant. Daarom is het belangrijk om je kind ook tegen dit soort ongevallen goed te beschermen. Een ander verschil met de Rodi is dat de Rodifix een meer ‘open’ ontwerp heeft. Hierdoor kan je kind makkelijker zelf in- en uit het stoeltje klauteren en is minder beperkt in zijn of haar bewegingen.