Maak je meubels compleet met meubelbeslag

De meeste meubels zijn voorzien van knoppen en grepen. Als je de bestaande grepen of knoppen die erop zitten niet mooi vindt, dan kun je ze vervangen door modellen die je wel mooi of handig vindt. Je kunt meubelbeslag zelf aanpassen. Het is net als met de grepen op de kastjes van je keuken. Die kun je ook vervangen en daarmee geef je de hele keuken een andere uitstraling. Zo werkt het ook met het aanpassen van de modellen op kasten en lades. Het is een kleine aanpassing met een groot effect. Voor een paar euro maak je een nieuwe kast of geef je je keuken een nieuwe look. Wil je weten hoe dat werkt. We vertellen je er hier alles over. Lees snel verder zodat je zelf aan de slag kunt.

Knoppen en grepen voor meubels

Wist je dat keukenbeslag ook geschikt is voor meubels? En meubelbeslag kun je ook gebruiken om je keuken een oppepper te geven. Je kunt kiezen uit knoppen en grepen die je meubels meteen een andere stijl geven. Je kunt ze gebruiken voor dressoirs en kasten. Met de knoppen kun je kleine lades en kastdeurtjes versieren. Als je grote lades en deuren een nieuwe look wilt geven dan kun je het beste kiezen voor de grotere modellen knoppen en de grepen die groter en langer zijn. Je kunt ze krijgen in allerlei soorten en maten. Als je graag alles in dezelfde stijl wilt hebben, dan kun je er zelfs voor kiezen dat het beslag dat je op je kasten zet matcht met het deurbeslag. Dat staat garant voor klasse en stijl.

Creëer nieuwe meubels met meubelbeslag

Onderschat het effect van ander meubelbeslag op je kasten en dressoirs niet. Je kunt hiermee je meubels weer als nieuw maken en ze een hele andere uitstraling geven. Kijk maar eens wat er gebeurt als je op al je keukenkastjes een andere greep zet en op je lades in de keuken andere knoppen. Mensen zullen denken dat je een nieuwe keuken hebt. Ook als je een kast of een dressoir nieuwe grepen of knoppen geeft ondergaat deze een ware metamorfose. Je hoeft het exemplaar niet eens een ander kleurtje te geven om er opnieuw verliefd op te worden. Een mooi knopje erop doet wonderen. Er is zoveel keus dat je altijd wel een exemplaar vindt dat precies is wat je zoekt.

Welke stijl en kleur kies je?

Als je gaat kijken naar meubelbeslag zul je ontdekken dat er van alles mogelijk is. Je kunt gaan voor mooie retro modellen bij klassieke meubelen of juist wat stoerdere en stevige modellen voor moderne meubelstukken. Er zijn exemplaren van hout of iets erop. Verder kun je kiezen voor messing of RVS en zelfs bakeliet behoort tot de mogelijkheden. Tegenwoordig worden de modellen die mat zwart zijn veel verkocht in de vorm van buiten- en binnendeurbeslag. Die zijn niet alleen stijlvol en mooi. Ze zijn ook erg praktisch omdat ze een poedercoating bevatten die vuil afstoot en krassen voorkomt.