Fysiotherapiepraktijk Brunssum

Na mijn hartinfarct moest ik onder leiding van een fysiotherapeut gaan trainen, om zo mijn conditie te vergroten. Via via kwam ik terecht bij fysiotherapiepraktijk Brunssum

Bij aanvang van de afspraak gaf ik aan dat ik ontzettend bang was om weer te gaan sporten, ik wilde echt niet nogmaals een hartinfarct krijgen. De therapeut stelde mij gerust en gaf aan dat dit een normale reactie is. De therapeut gaf aan dat er in de praktijk een AED apparaat hangt, voor het geval nodig maar dat dat in de afgelopen jaren waarin getraind is met mensen met hartklachten nog nooit nodig is geweest. 

Onder begeleiding moest ik beginnen met sporten. De therapeut had een heel schema voor mij gemaakt waarin stond wat ik moest gaan doen qua oefeningen. De therapeut hield mij tijdens het oefenen scherp in de gaten en stelde mij vragen over hoe ik me voelde, of ik benauwd was of dat alles goed ging. Door deze oplettendheid van de therapeut kreeg ik steeds meer vertrouwen in mijn eigen lichaam. De therapeut heeft er voor gezorgd dat ik weer durfde te gaan sporten, in een veilige omgeving. Daarnaast kon ik, als ik iets voelde wat ik niet vertrouwde dit aangeven. De therapeut kon mij dan vertellen waar ik last van had. In het begin van de trainingen had ik vaak last van benauwdheid en kortademigheid, dit kwam doordat ik het zo spannend vond dat ik op een verkeerde manier ging ademhalen. Dit heeft de therapeut eruit weten te krijgen. 

Momenteel durf en kan ik zonder begeleiding van een fysiotherapeut sporten en voel ik me beter dan ooit te voren!