Eerste hulp bij een nieuw interieur

Je hebt besloten om je huis een opfrisbeurt te geven en te gaan voor een nieuw interieur. Hier komt natuurlijk een hoop bij kijken, maar waar begin je? Raak jij ook verdwaald in alle mogelijkheden? Hier een aantal tips die je op weg helpen naar jouw droomhuis!

1.     Maak een moodboard

Pak een aantal kranten/tijdschriften/folders erbij en knippen maar. Leuke meubels, kleuren, materialen, ze mogen allemaal op een stapel terecht komen. Zodra je het idee hebt dat je genoeg hebt, kun je beginnen met selecteren wat je op het moodboard wilt plaatsen. Zo creëer je een eerste idee over wat je wilt met je interieur.   

2.     Creëer een kleurenpallet

Nadat je grofweg een moodboard hebt gecreëerd is het tijd om je te gaan focussen op de kleursamenstelling van je nieuwe interieur. Dit kun je wederom doen door knipsels te verzamelen. Maar je kunt ook naar een verf- of bouwzaak om je daar te laten inspireren en adviseren.

3.     Bezoek heel véél woonwinkels

Struin lekker rond op diverse meubelboulevards en laat al die inspiratie maar over je heenlopen. Bezoek bijvoorbeeld woonwinkel Emmeloord! Maar loop ook eens binnen bij winkels die je nog niet kent of winkels die buiten je budget vallen. Het zullen dan misschien niet de winkels zijn waar je uiteindelijk een aankoop doet. Maar misschien zijn het wel juist de winkels die je weer goed op weg helpen naar jouw droominterieur.

4.     Maak foto’s en bundel ze

Maak foto’s van alles wat je wel wat lijkt voor jouw interieur. Misschien zie je op het terras in het dorp wel een mooie plantenbak of bij kennissen een tof tapijt? Maak er dan een foto van zodat je het later altijd nog terug kunt kijken en kunt overwegen. Vergeet ook niet een foto te maken van het merk, dat maakt de zoektocht een stuk gemakkelijker. Bundel deze foto’s samen in een apart album zodat je deze altijd nog eens terug kunt vinden!

5.     Maak een overzicht

Heb je al wat inspiratie opgedaan voor je nieuwe interieur? Top! Begin dan nu met een helder overzicht te maken. En stel jezelf de volgende vragen:

–       Wat heb ik echt nodig voor elke ruimte?

–       Welk budget wil ik daaraan uitgeven?

–       Welke mogelijkheden heb ik gevonden?

–       Waar twijfel ik tussen?

Zo concretiseer je de ideeën en inspiratie die je hebt en wordt het interieur dat je voor ogen had langzamerhand werkelijkheid!