Een winkel met led schermen of een LCD wall in de etalage?

LCD videowall

Wat is de beste optie voor een winkel om in de etalage te hangen. Is dat een led scherm of een LCD videowall?

Ik zal eerst even de grootste verschillen op een rij zetten.

Het grootste verschil tussen een LCD videowall en een led scherm is dat een Led scherm modulair is opgebouwd uit meerdere stukken en deze kunnen naadloos naast en op elkaar worden gezet. Zo krijg je 1 groot geheel en dus ook 1 groot beeldscherm. Er onstaan dus geen naden in het beeldscherm. Hierin zit ook het grootste verschil met LCD videowalls. Deze hebben namelijk wel naden. Dit zijn eigenlijk LCD TV’s die naast en boven elkaar worden geplaatst. Natuurlijk hebben we het hier niet over gewone TV’s. Het zijn professionele beeldschermen die gemaakt zijn om 24 uur per dag aan te staan en een LCD beeldscherm hebben. Omdat ze speciaal gemaakt zijn om te koppelen worden ze dan ook met een dunnere rand uitgevoerd dan een normale TV. En de techniek staat niet stil dus ook deze randen worden steeds dunner. Momenteel is er zelfs een betaalbare optie om LCD videowalls te bouwen met een naad van 0,8 mm. Dit is heel dus in vergelijking met de 8,5 mm die er vroeger was.

Maar er is nog steeds een naad. Een tweede verschil is dus het type scherm: LED vs LCD. LCD is een nromaal beeldscherm en dus van dichtbij ook heel mooi. Het is heel gedetailleerd. Een LED scherm is opgebouwd uit allemaal leds en afhankelijk van de pixelgrootte is het scherm dus vandichtbij erg korrelig.

Een ander groot verschil is de lichtsterkte. Een LED scherm is vaak veel helderder dan een LCD scherm. Er zijn wel LCD schermen die een hoge lichtsterkte hebben maar deze gaat vaak ten koste van de levensduur. Een led scherm is hier veel beter op gebouwd. Led schermen kunnen ze zelfs tot wel 10.000 NIt maken wat echt veel meer is dan een LCD scherm ook aan zal kunnen.

U dient dus goed te gaan bekijken welke doelgroep u wilt bedienen. Wilt u de mensen die voor de winkel staan een mooi beeld geven dan is LCD een goede optie. Als u wilt dat de mensen die langs rijden en wat verder weg staan de aandacht krijgen van uw winkel dan zijn winkel led schermen een betere optie.

Als u er niet uit kunt komen dan kunt u eens bij een specialist langs gaan.

Wij adviseren Leddisplay Expert B.V. uit Breda. Erg vriendelijk personeel en zeer kundig .