Een plant met een bijzonder verleden

Hemelsleutel

De meeste plantensoorten bestaan al vele eeuwen en hebben niet allemaal een bijzonder verhaal. Ze bestonden gewoon en zijn er nu nog steeds. De hemelsleutel daarentegen heeft wel een bijzonder verhaal dat teruggaat tot aan de middeleeuwen. Er werd tijdens de middeleeuwen namelijk geloofd dat de de hemelsleutel een speciale kracht kon geven aan de mensen en ze zou kunnen beschermen tegen boze heksen en geesten. Het behoorde tot de afweerkruiden van de middeleeuwen. Dus mocht jij een plant willen hebben met een mooi verhaal en die er ook nog eens fantastisch uitziet dan is de hemelsleutel voor jou uitermate geschikt. 

Mijn vaders nieuwe plant 

Mijn vader is al sinds ik hem ken helemaal gek van tuinieren. Iedere ochtend en avond loopt hij door de tuin en is hij bezig met het water geven of snoeien van de planten in de tuin. Sinds kort heeft mijn vader een nieuwe soort gepland namelijk de hemelsleutel deze soort ziet er best bijzonder uit. Het geeft hem ontzettend veel voldoening om er weer een nieuwe soort er tussen hebben gezet. De hemelsleutel moet nog gaan bloeien maar als het zo ver is weet ik zeker dat hij er weer helemaal van door het dak zal gaan. Ik hoop dat deze soort lang blijft bloeien want dan is mijn vader ook stuk aangenamer!