Een lekkage! Wat nu?

Heb je met een lekkage in huis te maken? Zorg dat deze zo snel mogelijk opgelost wordt, om een ernstige schade aan de woning te kunnen voorkomen. Lekkages leiden ertoe dat vocht in wanden, vloeren en bijvoorbeeld houtwerk trekt. Dat laatste is het geval bij een daklekkage, waarbij het vocht de houten constructie van het dak ernstig kan verzwakken. Trekt het vocht in een wand of vloer, dan ontstaan er vochtplekken. Ze hebben een gele tot bruine kleur en kunnen de voedingsbodem vormen voor schimmels in huis. Zelfs wanneer je de vochtplekken niet aanraakt kom je met deze schimmels in aanraking; sporen van schimmels zullen in de lucht zweven. Reden genoeg om een lekkage direct aan te pakken na het herkennen ervan. 

Met spoed een loodgieter laten komen 

Het oplossen van een lekkage in huis begint bij het opsporen van de bron ervan. Makkelijk is dat niet; denk aan de reeds genoemde daklekkage. Ook een lekkende leiding in de muur zal niet gemakkelijk te achterhalen zijn. Het is om deze reden verstandig voor de hulp van een loodgieter te kiezen. Loodgieters hebben de hulpmiddelen om de bron van een lekkage op te sporen en direct voor een passende oplossing te zorgen. Tegenwoordig bieden veel loodgieters een spoeddienst. Deze dienst is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar om ondersteuning te bieden bij het oplossen van een lekkage in huis. 

Voorkom een lekkage met hulp van een vakman 

Om de kans op lekkages in huis te verkleinen, is het raadzaam om werkzaamheden als het aansluiten van sanitair en het leggen van leidingen over te laten aan een loodgieter. Het voorkomt onder meer speling tussen de verschillende leidingen; iets wat regelmatig de bron van een lekkage vormt. Bij het boren in wanden is het raadzaam een leidingzoeker te gebruiken. Je koopt deze bij de bouwmarkt.