5 tips bij het verbouwen van je woning

Na een verhuizing of als je een tijdje in hetzelfde huis woont krijg je misschien de drang om je woning te verbouwen, we zullen je in dit artikel vijf tips geven om die verbouwing goed te laten verlopen.

  1. 1: Neem een goede timmerman in de arm

Hoewel je soms heel aantrekkelijk lijkt om een goedkope timmerman in de arm te nemen tijdens een verbouwing raden wij dit ten zeerste af. Zorg ervoor dat je een goede timmerman Amsterdam hebt, zodat elke verbouwing perfect is. Als je namelijk een slechte timmerman hebt zul je in de jaren na de verbouwing steeds allerlei kleine foutjes vinden, en bij elkaar opgeteld gaan die  kleine foutjes samen heel irritant worden. Neem daarom altijd een goede timmerman Rotterdam in de arm.

  1. 2: Neem de isolatie mee als je dan toch bezig bent

Zeker met de stijgende energieprijzen is het aan te raden om, als je dan toch gaat verbouwen, ook eens naar de isolatie die nu in je huis zit te kijken. Je isolatie verbeteren is namelijk een uiterst simpele manier om op je energierekening te besparen: het zorgt ervoor dat je minder energie gebruikt, ongeacht wat voor energie je ook gebruikt. Als je nog niks speciaals in je huis hebt zorgt het ervoor dat je minder gas gebruikt, maar als je bijvoorbeeld een warmtepomp hebt zorgt het ervoor dat je minder elektriciteit gebruikt, en daardoor meer energie van je zonnepanelen terug kan leveren aan het netwerk, wat je weer meer geld oplevert.

  1. 3: Loop je ethernetkabels eens na

Het is niet iets waar veel mensen aan denken als ze hun huis gaan verbouwen, maar de kwaliteit van je netwerkkabels hebben een groot effect op je internetsnelheid. Als je nu het gevoel hebt dat je internet opvallend traag is zou het namelijk best wel eens kunnen dat de kabel die naar je apparaat of naar de Wi-Fi router loopt achterhaald of beschadigd is. Het is daarom aan te raden om, als de kabels in je muren op dit moment beschadigd zijn of versie cat 4 of lager zijn, de ethernetkabels te vervangen door nieuwe cat 6e kabels. Het kan ook aan te raden zijn om meer kabels in je huis te leggen. Nieuwe wifistandaarden zijn namelijk wel sneller, maar hun bereik is minder, en daardoor is het aan te raden om op meer plaatsen in je huis Wi-Fi routers te plaatsen, en Wi-Fi routers werken nou eenmaal niet over Wi-Fi, dus zul je kabels neer moeten leggen.

  1. 4: Leg krachtstroom aan voor een eventueel elektrisch fornuis

Nog niet alle huizen hebben een elektrisch fornuis, sommige mensen houden nou eenmaal van koken op gas, ook al kost dit veel meer energie en duurt het twee keer zo lang. Maar of je nou elektrisch wil koken of niet: ooit moeten we van het gas af. Hoewel veel elektrische fornuizen over normale kabels werken werken ze dan niet optimaal, dus als je van de volle capaciteit van je elektrische fornuis gebruik wil maken is het aan te raden om ervoor te zorgen dat er in ieder geval krachtstroom naar je fornuis loopt, want je gaat het ooit nodig hebben.

  1. 5: Regel ook meteen rookmelders op netstroom

Iedereen haat het om de batterijen van hun rookmelders te vervangen, maar toch is het iets dat je moet doen als je rookmelders wil die het altijd doen. Om te voorkomen dat mensen uit gemakzucht de batterijen van hun rookmelder niet meer vervangen en de rookmelders daarom niet meer werken bestaan er rookmelders op netstroom. Deze hebben geen batterijen nodig waardoor ze ook nooit leeg zullen raken. Deze rookmelders zijn verplicht in nieuwe woningen maar zitten nog niet in oude huizen, dus als je plafond dan toch open ligt kan je deze rookmelders er meteen in zetten. Rookmelders op netstroom hebben ook een back-up batterij voor als de stroom uitvalt, maar omdat die batterij nauwelijks gebruikt wordt zal die tijdens de levensduur van de rookmelder niet leeg raken.