Zo vergroot je de herkenbaarheid van je bedrijf

Zit je eraan te denken om een eigen bedrijf op te starten? Of misschien ben je net wel begonnen met je eigen onderneming. Een succesvol bedrijf is herkenbaar. Mensen moeten weten wie jij bent en waar het bedrijf voor staat. Er zijn een aantal simpele manieren om de herkenbaarheid van je bedrijf te vergroten. Je kunt dit groots aanpakken, maar als je hier niet het budget voor hebt, zijn er ook relatief goedkope opties. 

Een goed logo

Als ondernemer wil je natuurlijk dat mensen een bepaald beeld bij jouw bedrijf krijgen. Als we McDonald’s zeggen, denk je gelijk aan de grote gele M. Je kunt de herkenbaarheid van je bedrijf vergroten door een goed logo. Dit kan een opvallend logo zijn, maar ook subtiele logo’s kunnen in de gedachten van de klant blijven hangen. Het is belangrijk dat het logo precies uitstraalt wat jij wilt uitstralen met je bedrijf. Vervolgens kun je dit logo laten bedrukken op allerlei promotiemateriaal. Denk bijvoorbeeld aan de vlag buiten het bedrijfspand of op pennen. 

Aanwezig op social media

We zitten tegenwoordig allemaal op social media. Welke doelgroep je ook wilt aanspreken, de kans is groot dat zij gebruik maken van Facebook of Instagram. Als je herkenbaar wilt zijn, is het dan ook erg belangrijk dat je aanwezig bent op social media. En dan bedoelen we wel iets meer dan alleen een account hebben op de sociale platformen. Als je de herkenbaarheid wilt vergroten, zul je actief moeten zijn. Post regelmatig leuke updates op Facebook of plaats leuke inspiratiefoto’s op Instagram. 

De verpakking van jouw product

Heb jij een webshop en verkoop jij producten online? Het is belangrijk dat je goede afbeeldingen van de producten op de website hebt staan, zo komt de klant niet voor verrassingen te staan als deze het product ontvangt. Om de herkenbaarheid van jouw bedrijf te vergroten, kun je kiezen voor een herkenbare verpakking. Koop bijvoorbeeld bedrukte tape met jouw logo erop. Tape kopen kun je natuurlijk bij de Action doen, maar om de herkenbaarheid te vergroten, is het belangrijk dat de verpakkingen bij jouw bedrijf passen.