Waarop moet ik letten als ik een laptoptas koop?

Een nieuwe laptoptas kopen kan soms best een hele opgave zijn. Er zijn namelijk heel veel leuke merken die allemaal mooie laptoptassen in hun collectie hebben. Maar hoe kies je eigenlijk een goede laptoptas uit? In dit artikel leggen we je het uit!

Formaat laptoptas

Laptops bestaan in verschillende formaten, dus is het natuurlijk logisch dat laptoptassen ook in verschillende groottes te koop zijn. Meestal staat al bij een laptoptas vermeld welk formaat laptop er in de tas past. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Vergelijk dan de afmetingen van de tas (lengte en breedte) met de afmetingen van de laptop (lengte en breedte). Verder is het ook belangrijk om te bedenken wat je van plan bent om mee te nemen in je laptoptas. Heb je naast een laptop nog veel boeken en mappen die je mee moet vervoeren in de tas? Dan is het natuurlijk slim om een grotere laptoptas aan te schaffen die genoeg ruimte heeft voor al jouw andere spullen.

Rugtas, schoudertas, handtas?

Laptoptassen kun je tegenwoordig in de leukste uitvoeringen kopen, of je nu een rugtas, handtas of schoudertas zoekt. Een goede laptoptas heeft een gewatteerd vak waar de laptop in hoort en verder moet de tas ook nog minstens ruimte hebben voor de adapter. Wil je graag een laptop rugzak van goede kwaliteit om te gebruiken voor school? Dan zijn merken zoals Herschel, Kipling of XD Design zeker het overwegen waard. Het laatstgenoemde heeft bijvoorbeeld anti-diefstal laptop rugzakken die zeer geschikt zijn voor als je vaak met het OV moet reizen. Verder zijn leren laptoptassen in de vorm van een handtas of schoudertas ideaal voor een professionele en zakelijke omgeving. Kies bij voorkeur voor duurzaam en mooie kwaliteit leer van fair trade merken zoals MYOMY en Micmacbags, zodat je zeker weet dat jouw tas op een eerlijke manier geproduceerd is.