Vca: waar het voor staat en wat je ermee kan

vca

Werk jij voor het eerst in een nieuwe sector zoals de bouw of elektrotechniek? Of misschien ga je wel aan de slag voor een aannemer? Dan is de kans groot dat je gevraagd wordt een vca te halen. Het vca diploma is benodigd om te werken in deze sectoren. Vaak is het zelfs verplicht gesteld.

vca

Wat is een vca?

De vca is een certificeerbare controlelijst voor aannemers en andere mensen die op risicovolle plekken werken, waarmee zij aan kunnen tonen dat zij veiligheid, gezondheid en milieu beheersen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer. De afkorting vca staat dan ook voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. De term aannemers wordt hier specifiek genoemd omdat het ooit voor die sector in het leven is geroepen. Tegenwoordig zijn er echter veel meer andere sectoren waarin om een vca wordt gevraagd.

Vca diploma halen

Geen zorgen: het behalen van een vca diploma kost geen jaren tijd en je betaalt ook niet de hoofdprijs. Sterker nog, als je in loondienst bent dan betaalt je werkgever misschien wel. Een vca kun je zelfs al in een dag halen als je dat zou willen.