Social advertising trends voor in 2020

reachtruckcertificaat behalen

Elk jaar weer komen er veel nieuwe trends de hoek omkijken. Als online marketeer weet je soms niet eens meer waar je het zoeken moet. Gelukkig zijn wij van Mad Pack vakidioten die elke maand verschillende blogs bijhouden over de nieuwste trend binnen social advertising. In dit artikel bespreken we drie nieuwe trends op het gebied van social advertising. Kijk ook gerust op www.madpack.works voor meer informatie over de nieuwste trends

Direct kopen vanaf Facebook

Net als op Instragram komt deze functie ook voor Facebook. De lijn tussen ecommerce en social advertising zal vervagen en de consument zal het steeds makkelijker worden gemaakt om dingen producten direct via Facebook te kunnen kopen. Het is vrij logisch dat veel ecommerce bedrijven deze functie gaan gebruiken, zodat het allemaal nog simpeler gaat. De verwachting is dat veel bedrijven niet eens meer een website nodig hebben.

Social media video´s

Wat je tegenwoordig steeds meer ziet is dat producten en diensten via video´s aan de man worden gebracht. Door de komt van 5G zullen mensen in staat zijn nog sneller video´s te kunnen kijken. Dit is een uitkomst voor de online marketeer, omdat een video boodschap vaak meer zegt dan een afbeelding met een tekst. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen beter reageren op visuele inhoud en dit ook beter in zich opnemen.

Kunstmatige intelligentie 

Steeds meer apps zoals Netflix en Youtube maken gebruik van kunstmatige intelligentie. Deze trend zal zich de komende jaren alleen maar herhalen en de algoritmes zullen ook steeds beter worden. Kunstmatige intelligentie zorgt er voor marketeers voor dat advertenties op maat kunnen worden aangeboden. Verschillende algoritmen kunnen bijvoorbeeld inschatten waar en op welk tijdstip ze een advertentie moeten plaatsen. Op die manier zal dat voor online marketeers tot meer conversie leiden.

Bron: madpack.works