Payrolling: dé oplossing voor groeiende ondernemers

Payrolling

Payrolling is een complete manier om je peroneelszaken uit te besteden. Groeiende ondernemers kiezen steeds vaker voor payrollen in plaats van voor uitzenden of enkel de salarisadministratie uitbesteden als zij personeel gaan aannemen. Dit omdat je als ondernemer met payrolling echt alles van A tot Z regelt voor jouw personeel!

Wat is payrolling?

Bij het uitbesteden van je personeelszaken zou je dus kunnen denken aan payrolling. Maar wat is payrollen nu eigenlijk? Als je de samenwerking aangaat met een payrollbureau, ga je de samenwerking aan in de vorm van een payroll constructie. Dit betekent dat de medewerker die jij als ondernemer zelf kiest juridisch gezien bij het payrolling bedrijf in dienst komt, maar alleen bij jouw bedrijf werkzaam is. Naast een juridische onderbouwde arbeidsovereenkomst, regelt het payroll bedrijf alle bijkomende administratieve taken. Denk bijvoorbeeld aan het verzuimrisico en taken die horen bij het verzuim, secundaire arbeidsvoorwaarden en een adequate pensioenregeling. Je bepaalt overigens zelf wat het salaris wordt, hoeveel uur jouw medewerker gaat werken en wat het rooster is van je nieuwe collega. Door te payrollen geef je alle administratieve rompslomp die verder komt kijken bij het werkgeverschap uit handen.

Waarom zou je überhaupt je personeelszaken uitbesteden?

Als ondernemer ben je jouw bedrijf waarschijnlijk begonnen van uit een passie. Je groeit met je bedrijf en je wilt personeel aannemen, maar je wilt ook nog steeds bezig zijn met die passie. Om je niet bezig te hoeven houden met personeelszaken, zou je ervoor kunnen kiezen om deze uit te besteden aan een expert. Bijvoorbeeld in de vorm van payrolling. Op deze manier kun jij de focus houden op jouw core business en breng je de rompslomp omtrent het werkgeverschap onder bij een professional!

Hoe werkt payrolling eigenlijk?

Wanneer je bij het uitbesteden van je personeelszaken kiest voor payroll, krijg je te maken met een driehoeksverhouding tussen het payrolling bedrijf, jij als ondernemer en de medewerker. Jij gaat een samenwerkingsovereenkomst aan met het payroll bureau, jouw medewerker ontvangt de arbeidsovereenkomst van het payrollbedrijf. Tegelijkertijd heb jij de leiding op de werkvloer en houd jij toezicht op de dagelijkse werkzaamheden van je medewerker.

 • Tussen ondernemer en payrollbedrijf: samenwerkingsovereenkomst. Het payrollbedrijf regelt de arbeidsovereenkomsten, neemt de salarisbetaling voor haar rekening én zorgt voor alle andere administratieve rompslomp (denk aan pensioen en ziekteverzuim).
 • Tussen payrollbedrijf en medewerker: de medewerker ontvangt de arbeidsovereenkomst en salarisbetalingen van het payrollbedrijf. Daarnaast heeft de medewerker recht op bijvoorbeeld verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden via het payrolling bedrijf.
 • Tussen medewerker en ondernemer: de ondernemer heeft de leiding op de werkvloer. Hij bepaalt (vaak in samenspraak met de medewerker) het salaris, hoeveel uur de medewerker gaat werken en het rooster. Ook functionerings- en beoordelingsgesprekken voert de ondernemer zelf met de medewerker.
Payrolling

De voordelen van payrolling voor ondernemer en medewerker

Als je als ondernemer ervoor kiest om te gaan payrollen, worden niet alleen zaken als arbeidsovereenkomsten en salarisuitbetalingen uit handen genomen. Als je kiest voor payrolling, kies je volgens ons voor een perfecte en complete oplossing voor jouw personeelszaken. Bij Mettom zorgen we onder andere voor een juiste personeels- en salarisadministratie en dat alles voor jouw medewerkers vlekkeloos verloopt. Daarnaast krijgen jullie allebei te maken met verschillende voordelen!

Payroll voordelen voor jou als ondernemer

Als je kiest voor payrollen bij Mettom, krijg je te maken met verschillende voordelen. Hieronder zetten we de voordelen voor jou als ondernemer op een rijtje.

 • Ziekteverzuim: Mettom neemt de risico’s en verplichtingen die te maken hebben met ziekte van je over. Op deze manier krijg je nooit te maken met hoge verzuimkosten.
 • Pensioen: het afsluiten van een pensioen is duur en het is specialistenwerk. Mettom zorgt voor de aanmelding van je medewerkers en voor de pensioenafdrachten.
 • Kostenbesparing: wij zetten onze dienstverlening op grote schaal weg én we hebben onze processen verregaand geautomatiseerd. Op deze manier realiseren we kostenbesparingen voor jou als ondernemer.
 • Wijzigende wet- en regelgeving: wist je dat de wet- en regelgeving omtrent personeel (arbeidsrecht) continu verandert? Wij zijn altijd als eerste op de hoogte en op deze manier loop je nooit meer het risico dat je iets fout doet.
 • Administratie: Mettom neemt het contractbeheer, de salaris- en personeelsadministratie en aanmelding bij diverse instanties van je over. Jij hoeft hier niet meer aan te denken.
 • Gemak: wij regelen alles voor jou als het gaat om werkgeverschap. We zijn specialist in werkgeven en we maken personeelszaken minder complex voor jou.
 • Focus: door te payrollen Mettom krijg jij de focus weer terug op jouw core business. Jij doet weer waar jij goed in bent!
 • Tevreden medewerkers: je medewerkers kunnen bij Mettom rekenen op goede primaire én secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast kunnen zij altijd bij Mettom terecht met hun vragen over HR.

Voordelen van payrolling voor medewerkers

Voor je medewerkers verandert er niet zoveel als je samenwerkt met een payrolling bedrijf. Alles is gewoon wat beter geregeld. Je medewerker blijft werken op zijn vertrouwde plek. Tegelijkertijd kan je medewerker rekenen op de volgende voordelen.

 • Strakke salarisadministratie: jouw medewerker hoeft nooit op het salaris te wachten want wij zorgen voor een tijdige uitbetaling van het loon.
 • Pensioenregeling: bij Mettom krijgen de medewerkers een goede pensioenregeling. Dit is meteen goed geregeld.
 • WGA-aanvullingsverzekering: als je medewerker langdurig arbeidsongeschikt raakt, vullen wij zijn uitkering aan zodat een eventuele inkomensterugval deels wordt opgevangen.
 • Begeleiding bij ziekte: als jouw medewerker ziek wordt, zorgen wij voor de gehele verzuimbegeleiding. Van verzuimconsulent tot bedrijfsarts: alles is geregeld.
 • Opleidingsplatform: jouw medewerkers krijgen toegang tot het opleidingsplatform van GoodHabitz. Hier kunnen zij meer dan 150 trainingen volgen.
 • Mettom Voordeelplatform: jouw medewerkers krijgen korting op veel verschillende uitjes en producten via het Mettom Voordeelplatform.
 • Collectieve personeelsvoorzieningen: jouw medewerker krijgt korting op verzekeringen via Mettom.
 • Kennis van HR: heeft je medewerker vragen over bijvoorbeeld zijn loonstrook? Onze specialisten geven graag antwoord op alle vragen!

Wat kost payrolling?

Als jij erover nadenkt om je personeelszaken onder te brengen bij een payrolling bedrijf, wil je natuurlijk ook weten wat de kosten zijn van zo’n payroll constructie. Bij een payroll constructie krijg je te maken met een omrekenfactor. Die omrekenfactor vermenigvuldigen we met het brutoloon van jouw medewerker en de uitkomst is het totale bedrag dat jij betaalt. Jij betaalt bij payrollen dus één bedrag voor alle kosten die te maken hebben met jouw personeel. Jij hoeft verder nergens meer aan te denken. De kosten bij payroll zijn als volgt opgebouwd:

 1. Bruto uurloon van je medewerker
 2. Alle werkgeverslasten
 3. Reservering voor vakantiegeld
 4. Pensioen
 5. Verzekeringen voor jouw personeel (denk aan het verzuimrisico)
 6. Verzuimbegeleiding
 7. Overige kosten voor bijvoorbeeld opleidingen middels een opleidingsportaal van GoodHabitz
 8. Administratieve dienstverlening

In veel gevallen zorgt Mettom, de payrolling organisatie, voor een kostenbasparing omdat we echt alle taken uit handen nemen. We zetten onze dienstverlening op grote schaal weg én hebben onze processen geautomatiseerd. Dat zorgt er mede voor dat je bij payrolling minder kwijt bent aan jouw personeelskosten.

Wat is payrolling bij Mettom?

Payroll bij Mettom betekent dus niet alleen dat we de salarisadministratie van je overnemen. Bij ons kun je rekenen op een echte samenwerking voor een vaste prijs. Inclusief de beste primaire én secundaire arbeidsvoorwaarden voor jouw personeel, zonder risico’s. Jij hebt altijd contact met jouw vaste payrolladviseur en we gaan een partnership aan voor de lange termijn! Samen Mettom word jij de beste werkgever voor jouw personeel.