Ongeluk in het verkeer

Een ongeluk met een auto zit vaak in een kleine hoek. Veel ongelukken die gebeuren in het verkeer komen niet door jezelf maar door een andere bestuurder. Het is dan erg vervelend want je kunt na een ongeluk nog veel last hebben, ook is het zo dat je auto vaak veel schade heeft opgeleverd. 

Auto naar de sloperij

Dan zit je nu met een auto thuis die enorm veel schade heeft, je kunt er dan voor kiezen om de auto te laten maken maar als de schade enorm is kan dat een heel duur grapje worden. Om die reden is het misschien beter om je auto te gaan verkopen, alleen willen niet veel mensen een kapotte auto kopen. Gelukkig is er altijd nog een autosloperij. Voor een autosloperij is een kapotte auto van veel waarde, om die reden willen ze er ook nog wat geld voor geven en ze halen het vaak ook nog is op voor je deur. 

Vloeistof verwijderen

Als allereerst wordt de auto vloeistof vrij gemaakt door de autosloperij Dit doen ze omdat de vloeistoffen niet goed voor het milieu zijn en als de auto gesloopt moet worden moeten de vloeistoffen er eerst uit zijn.

Het is een heel proces wat een autosloperij doet met je kapotte of beschadigde auto. Ze kijken in eerste instantie of de auto het nog doet. Als de auto het niet meer doet kunnen ze ervoor kiezen om de onderdelen uit de auto te halen en die te vervangen of enkele onderdelen te repareren zodat de auto het weer doet en verkocht kan worden met winst. Als de auto helemaal total loss is, kijken ze naar de onderdelen die nog intact zijn, die halen ze er vervolgens uit en maken het schoon om vervolgens die onderdelen weer te verkopen.

Onderdelen uit de auto halen

Grotendeels van de auto is recyclebaar, de autosloperij, de accu wordt er uitgehaald, de banden gaan van de auto af. Een autosloop doet nog veel met de banden. Ze halen die van de auto af en kijken of de banden nog gemaakt kunnen worden. Als dat niet het geval is, verkopen ze de banden aan een bedrijf dat rubber verwerkt. Die gebruiken het rubber om bijvoorbeeld kunstgraskorrels te maken voor op de voetbalvelden.

Meer verhalen