Live Escape | De gaafste escape rooms van Amersfoort beleven

Je een uurtje onderdompelen met vrienden in een escape room, klinkt leuk. Maar toch ook wel spannend en heftig. Want de deur gaat echt op slot en dan begint het uur dat je hebt voor je bevrijding meteen weg te tikken. Je moet aan de slag met alles dat het thema van de gekozen escape room biedt. En je doet alles samen, dus je moet ook vertrouwen op je lotgenoten. Creatief word je uitgedaagd en op je analysevermogen wordt ook een behoorlijk beroep gedaan. Raadsels dienen zich aan en puzzels vragen om onmiddellijke oplossing. Pas dan kun je verder, richting de uitgang. Bij Live Escape | De gaafste escape rooms van Amersfoort heb je keuze uit liefst drie zinderende ontsnappingsruimtes.

Emotionele uitspattingen bij Live Escape | De gaafste escape rooms van Amersfoort

Met goed verstand kom je een eind als je tracht jezelf en je vrienden uit een Amersfoortse escape room te bevrijden. Alleen krijg je wel een hele horde aan emoties om de oren geslagen. Want het gaat niet altijd zoals jullie willen. En dan ineens heb je een eureka zodat je verder kunt. Een breed gamma van gevoelens wisselt steeds af: van verslagenheid tot euforie, van teleurstelling tot blijdschap. En deze emotionele roller coaster deel je met je lotgenoten. Je beurt elkaar op om verder te gaan. De ontdekking van de een brengt de geestdrift bij een ander naar voren. Een middagje of avondje boeken bij Live Escape | De gaafste escape rooms van Amersfoort is dan ook geslaagd samen in spanning genieten. Soms kunnen je kinderen zelfs mee, zoals de daarvoor geschikte Wizard School in Amersfoort. En als de spanning echt voor kids teveel wordt, is er altijd de noodknop die alle deuren ontsluit.

Live Escape | De gaafste escape rooms van Amersfoort induiken

Escape rooms worden steeds mooier. De eerste generatie met de puzzels was al leuk, de tweede generatie ontsnappingskamers met haar slotentechniek nog leuker. En met de derde generatie betreedt ook de virtual reality (VR) het terrein van de escape room. Voor een nog levensechter en spannender beleving met alle toeters en bellen van sound & light. 

Jullie tegen de kamer

De kwaliteit van een escape room maakt een bedrag van zo’n kleine 30 euro per persoon zeer redelijk. Dat is dan op basis van vier personen, in feite de meest ideale groepsgrootte om met succes uit een ontsnappingsruimte te geraken. Om de uitgang te ontgrendelen heb je wel stalen zenuwen en meer dan boerenslimheid nodig. De kamer voelt als een echte vijand die je niet meer wil loslaten. Als je niet helemaal op elkaar gaat vertrouwen en echt samenwerkt, ben je bij voorbaat al verloren.

Naar nieren en lever zoeken bij Live Escape

Vooral bij Live Escape | De gaafste escape rooms van Amersfoort wachten bloedstollende ervaringen. Bijvoorbeeld in de ruimte van Theft at the morgue, werkelijk een topkamer. Jouw team dringt hier het mortuarium binnen waar vreemde dingen gebeuren. Organen worden uit lichamen gesneden om illegaal te verkopen. Aan jullie de eer om die organen weer op te sporen en zo het lijkhuis levend te verlaten.

Meer verhalen