Kunstgras: de ideale oplossing

kunstgras

Mijn dochter is groot fan van voetballen. Naast de wekelijkse trainingen en wedstrijden vult ze haar vrije tijd het liefst met nog veel meer voetballen. Onze tuin is hier de perfecte plek voor: we hebben een groot stuk gras in de tuin waardoor ze heerlijk kan oefenen. Ze doet hier uiteraard haar voetbalschoenen voor aan. Maar door de noppen die onder haar schoenen zitten, gaat mijn prachtige grasmat eraan. Er zitten grote gaten in en voordat deze geheeld zijn, is het gras alweer op een andere plek beschadigd. Hierdoor ziet de tuin er rommelig uit. Daarom ben ik op zoek naar iets anders. Ik wil geen tegels, want dan kan mijn dochter een stuk minder goed oefenen. Daarnaast houd ik van groen in mijn tuin. Nu is mijn oog gevallen op kunstgras.

kunstgras

Welk kunstgras kies ik?

Kunstgras heeft veel voordelen. Naast dat mijn dochter in alle vrijheid kan voetballen zonder bang te zijn dat ze gaten in het gras schopt, is kunstgras ook nog eens laag in onderhoud. Je hoeft het niet te maaien en ook niet te bemesten. En het ziet er altijd tip top in orde uit! Het zal niet vergelen wanneer het te lang niet geregend heeft. Om te kiezen welk soort kunstgras ik wilde, moest ik wat onderzoek doen. Ik zou kunnen kiezen voor het kunstgras dat op het voetbalveld ligt, maar ik wil het liefst iets dat er zo realistisch mogelijk uitziet. Het is ook fijn wanneer het realistisch voelt, zodat ik in de zomer lekker met blote voeten in de tuin kan lopen. Gelukkig is dit met kunstgras allemaal mogelijk: er zijn verschillende gradaties wat betreft echtheid, zachtheid en lengte. Voor ieder wat wils dus!