Kachels voor de hottub

hottub-fabrikant

Er zijn een hele hoop accessoires die belangrijk zijn om te hebben als je je hottub buiten hebt staan. De voornaamste hiervan is de kachel die zorgt voor dat heerlijke warme water. Ook hier zijn verschillende keuzes, namelijk een interne of een externe kachel. Deze kunnen beide even krachtig zijn, wel is het erg belangrijk dat je met een goede kwaliteit hout stookt. Ook is het handig om rekening te houden met het weer en de begintemperatuur van het water, deze kunnen invloed hebben op hoe lang het duurt om uw hottub zo snel mogelijk op de gewenste temperatuur te krijgen. 

Alternatieve hottub verwarmingen

Er zijn meer manieren om uw hottub op te warmen naast een externe en interne kachel. Zo is er ook de mogelijkheid om uw hottub elektrisch te verwarmen. Wel is dit een optie die bij voorkeur naast een kachel gebruikt wordt om zo snel mogelijk uw water te verwarmen. Ook is er de optie om uw hottub te verwarmen door biobrandstof. Dit is een aantrekkelijke optie doordat het weinig uitstoot en nauwelijks rookvorming creëert. Ook is het een geluidsarme optie, wat betekent dat u in stilte van uw spa sensatie kan genieten. Wel oppassen dat u niet per ongeluk in slaap valt!

Schone hottub

Om zo lang mogelijk van uw hottub te kunnen genieten is het natuurlijk erg belangrijk om deze op de juiste manier te verzorgen. Zo is het namelijk ook belangrijk om het goed schoon te houden. Als er geen waterzuiveringssysteem geïnstalleerd is moet het water zo ongeveer elke week ververst worden. Hiervoor moet de hottub eerst helemaal leeglopen, goed geschrobd worden met zeep en dan pas weer gevuld worden. Dit is een hele klus en kan best lang duren. Daarom wordt een waterzuiveringssysteem vaak aangeraden, dan hoeft dit namelijk maar vier keer per jaar gedaan te worden! Dat scheelt dus een hoop.