Een wellness in je eigen tuin creëren

Geniet de komende zomermaanden van pure wellness in je eigen tuin, door een spa of bijvoorbeeld zwembad te laten plaatsen. Ook een sauna bij je woning kan je de ultieme ontspanning bieden na een lange dag op het werk. Het laten plaatsen van dergelijke vormen van wellness klinkt wellicht als iets, wat alleen miljonairs zich kunnen veroorloven. In de praktijk blijkt dat mee te vallen! Een jacuzzi wordt bijvoorbeeld zowel als vast model, als ook al opblaasbare variant verkocht. Opblaasbare jacuzzi’s hoeven niet meer dan enkele tientallen tot hooguit een paar honderd euro te kosten. Datzelfde geldt voor de opblaasbare zwembaden, of modellen met een metalen frame.

Vaste spa in de tuin laten plaatsen

Een vaste spa is duurder dan de opblaasbare jacuzzi. Het voordeel hiervan is dat deze veel langer meegaat, vaak meer ruimte biedt en van verschillende extra’s voorzien is. Ook een vast model spa hoeft niet ontzettend duur te zijn; ze worden al voor een paar duizend euro aangeboden. Houd er rekening mee, dat de energiekosten toenemen. Door het water voortdurend langs het filter in de jacuzzi te laten lopen, hoef je het water zelden te vervangen. Combineer de spa met zonnepanelen op het dak van je woning, om deze gratis te kunnen gebruiken. Het voordeel van een spa ten opzichte van een zwembad: je kunt de spa het hele jaar gebruiken.

Combineer verschillende vormen van wellness

Zoals reeds genoemd kun je naast een jacuzzi en bijvoorbeeld een zwembad ook een sauna in de tuin plaatsen. Vaak kent een sauna een houten ombouw, wat qua uitstraling goed past bij de rest van de tuin. Vergelijk vooraf verschillende soorten sauna’s; een traditionele Finse sauna of een moderne infraroodsauna? De combinatie is ideaal! Geniet eerst in de sauna, om vervolgens plaats te nemen in je jacuzzi of af te koelen in je zwembad. Ook een buitendouche komt van pas. Zowel bij de keuze voor een spa, als voor een sauna.