Hoe werkt een herlaadkaart?
Wil je bellen, internetten, en sms’en met je telefoon? Je kunt dan voor een gsm-abonnement kiezen, maar er bestaan ook prepaid herlaadkaarten. Deze werken anders dan een abonnement en hebben een aantal belangrijke voordelen. Hoe werkt een herlaadkaart precies en waar koop je er een? Lees het hier!
Herlaadkaart gebruiken
De werking van een prepaid kaart is eigenlijk zeer simpel. Je hoeft namelijk geen abonnement of contract af te sluiten: de kaart kun je direct kopen en in je telefoon plaatsen. Alles wat je dus nodig hebt, is de simkaart en beltegoed.
Wanneer je een herlaadkaart koopt, zit er vaak al beltegoed op. Daarom kun je deze meestal direct al gebruiken. Zodra je geen beltegoed meer hebt, bepaal je zelf wanneer en met welk geldbedrag je opwaardeert.
Een herlaadkaart gebruiken heeft een aantal belangrijke voordelen:
- Je bent flexibel: je bepaalt zelf wanneer je opwaardeert.
- Meer kostencontrole.
- Je raakt geen data, belminuten en sms’jes kwijt na een maand, dit is bij een gsm-abonnement (sim only) wel het geval.
- Je kunt niet buiten je bundel gaan, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over (onverwachte) hoge kosten.
De bovenstaande voordelen zijn voor velen een belangrijke reden om een herlaadkaart te gebruiken. Dat deze lekker simpel werkt, maakt het bovendien uiterst geschikt voor kinderen (waarvoor het een groot voordeel is dat kosten buiten de bundel maken niet mogelijk is), of juist voor senioren.
Waar koop ik een herlaadkaart?
Voordat je direct een aankoop doet, is het eerst aangeraden om te vergelijken. Herlaadkaarten vergelijken doe je op een vergelijkingswebsite, zoals www.prepaidsimkaarten.be.
Ook zijn prepaid kaarten in winkels te koop. Denk bijvoorbeeld aan supermarkten. Echter bestaan er ook virtuele providers die uitsluitend online verkopen. Wil je een herlaadkaart van een dergelijke provider, dan is je enige keuze het bestellen ervan.
De simkaart zelf kost meestal maar 5 tot 10 euro. Soms kun je deze zelfs gratis ontvangen. Op een gratis simkaart zit meestal echter geen beltegoed; er staat bijna altijd wel tegoed op prepaid simkaarten waar je 5 tot 10 euro voor betaalt.
Tijdens het vergelijken kun je op meerdere factoren letten. Voorbeelden hiervan zijn prijs, internetsnelheid, en kwaliteit van provider. Een ander belangrijke factor zijn de tarieven per eenheid. Deze bepalen namelijk hoe voordelig je uitkomt. Dit zijn de bedragen die je per belminuut, sms’je, en MB betaalt. Door voor een voordelige aanbieder te kiezen, kom je goedkoper uit. Daarom zijn de tarieven per eenheid voor velen van belang.