Hoe gebruik je professionele wafelijzers?

Professionele wafelijzers

Over het algemeen kunnen mensen een lekkere verse wafel zeker waarderen, of bijvoorbeeld: die overheerlijke oer-Hollandse kniepertjes. Pas wel op, want het is niet het meest makkelijke karwei om te ondernemen. Daarom vertellen wij je in dit artikel graag meer over het gebruik van deze apparatuur! Met professionele wafelijzers heb je veel mogelijkheden m.b.t. het maken van gerechten. Zo kun je ervoor kiezen om Kniepertjes te maken, die je vervolgens weer kunt vullen met slagroom. En wie weet smaken ze net zo goed als bij je grootmoeder vroeger.

Kniepertjes niks voor jou? Dan kun je natuurlijk ook altijd nog een wafel proberen.

Professionele wafelijzers

Hoe gebruik je zo’n apparaat?

De eerste stap bij het gebruiken van professionele wafelijzers, is het invetten, zodat het beslag niet gaat aanbakken. Daarna kun je overgaan tot het gieten van het beslag. Let op: giet het beslag bij het maken ten alle tijden in een spiraalvorm.

Daarna mag je het wafelijzer dicht doen en dien je te wachten totdat er geen stoom meer uit het wafelijzer komt. Is dat het geval? Dan mag je de klep weer open en kun je kijken of de wafels gaar genoeg zijn, eet smakelijk!