Heb jij last van een daklekkage?

daklekkage

Misschien ken je het wel, er komt een grote storm aan en je vraagt je af of je dak nog wel helemaal in orde is. Vaak kom je hier snel genoeg op de harde manier achter. Mocht je namelijk een vochtige plek zien op de muur of misschien nog wel erger, misschien hoor je wel iets druppelen boven. Dan weet je wel hoe laat het is, je hebt namelijk een daklekkage. Dan is het ook wel zo verstandig om hier zo snel mogelijk wat aan te doen. Doe je dat niet dan zie je dat je veel kans hebt op waterschade, meer dan dat er nu al is. Dat is erg vervelend en kan ook veel in de kosten gaan oplopen. Mocht je zien dat je een lekkage hebt moet je er dus zo snel mogelijk iets aan doen.

Een afspraak maken

Een voordeel van een daklekkage is dat een afspraak maken zeer gemakkelijk zal zijn. Een dakdekker weet namelijk als geen ander hoe belangrijk het is om het dak zo snel mogelijk te maken. Zoals net al is gezegd kun je dus veel schade krijgen als je het probleem niet verhelpt. Water zal als maar verder komen en dus ook steeds meer schade aanrichten. Zo kan het bijvoorbeeld vanaf de zolderverdieping helemaal naar de muren in de woonkamer trekken. Mocht dit het geval zijn, dan kun je ervan uit gaan dat je veel schade hebt.

daklekkage

Een lek detecteren

Soms kun je gemakkelijk zien dat je een daklekkage hebt, maar precies zien waar de lekkage dan zit kan nog wel lastig zijn. Gelukkig kan een detectie bedrijf dit makkelijk achterhalen met de apparatuur die ze hebben. Zo hoef je zelf dus ook niet te zoeken naar een lek en zullen ze het dus snel en gemakkelijk voor je achterhalen.