Efficiënt je pakketten versturen in een brievenbusdoos

pakket versturen

Heb je een webshop en verstuur je kleine artikelen? Dan raden we je aan om je artikelen in een brievenbusdoos te versturen! Dit scheelt in de verzendkosten en de klant hoeft niet thuis te zijn om het pakket aan te nemen. Dit is erg fijn voor de klant, waardoor je de kans vergroot dat zij een bestelling in jouw webshop plaatsen!

Conversiekiller: hoge verzendkosten

Misschien herken je het wel. Je bent op een webshop terecht gekomen en je wilt hier een bestelling plaatsen. Op het moment dat je wil afrekenen, kom je erachter dat de webshop hoge verzendkosten in rekening brengt. Je bent hier zo €6 aan kwijt! Voor veel mensen een reden om af te haken en op zoek te gaan naar een andere webshop waar de kosten lager liggen (of waar ze helemaal geen verzendkosten in rekening brengen). Je kunt dit soort situaties voorkomen door goed na te denken over de verzendmethode. Passen jouw artikelen door de brievenbus maar maak je gebruik van grote dozen? Dat is zonde! Zeker wanneer je deze kosten volledig doorberekend aan de klant. De klant zal immers geneigd zijn af te haken. En zo loop jij een bestelling mis.

Conversiekiller: thuis moeten zijn om een pakket in ontvangst te nemen

Waar letten nog mensen nog meer op bij het doen van een bestelling? Ze letten er op of ze zelf thuis moeten zijn om het pakket in ontvangst te nemen. Veel mensen zijn doordeweeks op kantoor te vinden. Een verzender (zoals DHL of PostNL) komt langs met een pakket. Belt aan en laat vervolgens een bericht achter. Op het bericht is te lezen dat ze de volgende dag weer langskomen. Terwijl je nu al weet dat je ook de volgende dag niet thuis bent om het pakket in ontvangst te nemen. Dat kan erg frustrerend zijn. Door gebruik te maken van een brievenbuspakket, hoeft er niemand thuis te zijn. Het pakketje ligt op de deurmat te wachten!

Benoem positieve punten op je webshop

Heb je na het lezen van deze blog ervoor gekozen om kleine pakketten voortaan in een brievenbuspakket te versturen? Communiceer dit ook actief in je webshop. Laat zien dat je de verzendkosten hierop aanpast en geef aan dat de besteller niet thuis hoeft te zijn om zijn/haar pakket in ontvangst te nemen. Dat kan je een hoop extra klanten opleveren. Wil je je eigen verpakkingsmaterialen laten bedrukken? Informeer voor de mogelijkheden bij Moniss!