Een veelheid aan technische vacatures

technische vacatures

Een greep uit technische vacatures: procesmanager techniek, medewerker technische dienst, constructeur, ingenieur civiele techniek, docent techniek mbo, docent hbo.

Technische vacatures in de civiele techniek

De civiele techniek heeft alles te maken met wegenbouw, waterbouw en publieke voorzieningen. Bruggen, tunnels, viaducten, waterwegen, luchthavens, parkeergarages, ziekenhuizen of jachthavens. Het hoort er allemaal bij. Als je werkzaam bent in de civiele techniek bedenk je, teken je, plan je en ontwikkel je als het ware de inrichting en de uitstraling van je eigen land. Nieuw knooppunt van snelwegen nodig? De civiele techniek speelt een grote rol. Een viaduct wordt vervangen? Wederom: civiele techniek.

Machinebouw

Steeds weer worden er nieuwe machines bedacht, getekend en gebouwd. Als constructeur heb jij deze rol. Je krijgt bijvoorbeeld een opdracht van een ondernemer. Of deze ondernemer loopt tegen een probleem aan omdat de huidige machines niet meer voldoen. Jij bedenkt, tekent, ontwerpt en berekent wat het gaat kosten. Tijdens dit proces blijf je in contact met de opdrachtgever en met je eigen leidinggevende. Steeds weer om te bekijken of het idee haalbaar, rendabel en binnen budget blijft.

Techniek in het onderwijs

Als docent techniek ben je werkzaam op een middelbare school, het mbo of een hbo opleiding. Je werkt met jongeren of studenten en deelt jouw ervaring. Zodat de ingenieurs en bouwkundigen van de toekomst geïnspireerd raken door jouw verhaal. Op een middelbare school ben je alleen met de basisbeginselen bezig, terwijl je op een hbo opleiding één onderdeel tot in detail behandeld.

Techniek is zowel voor mannen als vrouwen

Werken in de techniek is niet alleen weggelegd voor mannen. Wellicht was het van oudsher een mannending, maar dat is al lang niet meer zo. Tegenwoordig zien we zowel mannen als vrouwen, bedenken, ontwerpen, toepassen en uitvoeren.

Technische diensten

De zogenaamde technische diensten komen we op veel verschillende plekken tegen. Medewerkers van een technische dienst verlenen vele hand – en spandiensten, voeren reparaties uit, lossen storingen op en zorgen voor regulier onderhoud. Werk je in de technische dienst in een ziekenhuis, dan kun je opgeroepen worden als een hoog – laag bed niet meer functioneert. Maar zodra het gaat sneeuwen maak je de stoep sneeuwvrij zodat patiënten en bezoekers niet uitglijden. In een kassencomplex ben je voornamelijk bezig met de technische installaties, terwijl je op een school laptops, beamers, sloten en wifi verbindingen repareert. Al met al kun je stellen, dat de technische sector een veelzijdige sector is.