Een bekende fles drank voor iedereen

bacardi limon

Er is een liedje over gemaakt en het is ook nog eens erg bekend bij iedereen. Dan kan er geen ander drankje zijn dan Bacardi Limon. Bacardi is van origine een merk uit Cuba. Het bedrijf verkoopt per jaar meer dan tweehonderd miljoen flessen drank in meer dan 100 landen. Bacardi hoort bij de rum soort, en is opgericht in 1862. Bacardi heeft een wat grimmige geschiedenis achter de rug, omdat het vaak in de tijd van Fidel Castro bejaagd werd. Sindsdien is Bacardi ook niet meer actief in Cuba. Het hoofdkantoor staat nu in Hamilton (Bermuda).

Bacardi heeft ook akkefietjes met Havana Club, omdat Bacardi wel de Cubaanse afkomst wil benadrukken en dat dus soms discussie oplevert met het Cubaanse Havana Club.

bacardi limon

Slimme marketing van bedrijven

Vaak is het merk Bacardi al goed af te lezen aan de sticker die op de fles geplakt is. Afbeelding laat een vleermuis zien, die geïllustreerd is op een rode achtergrond. Ook wordt er af en toe onbedoeld natuurlijk marketing gemaakt voor het bedrijf, zoals het liedje ‘zwemmen in Bacardi Lemon’. Leuk liedje wat ook onthouden wordt door het refrein.

Hierdoor associëren mensen sneller dingen met het merk Bacardi. Als iemand dus bijvoorbeeld in (de tijd dat het lied uit kwam) zei: ik ga zwemmen. Dan dachten mensen daarna vaak: in Bacardi Lemon.