Kan een mediator mij helpen?

Als je een moeilijke tijd doormaakt in je relatie, kan een mediator je misschien helpen. Een mediator is iemand die kan helpen om afspraken te maken tussen jou en jouw partner. Dit kan jullie helpen om weer bij elkaar te komen.

Mediator

Als je geïnteresseerd bent in het vinden van een mediator, zijn er veel middelen beschikbaar. Jullie kunnen praten met het plaatselijke rechtssysteem of online zoeken naar bemiddelingsdiensten. Er zijn ook veel boeken en artikelen over mediation die kunnen helpen meer over het proces te leren. Bemiddeling kan een goede manier zijn om de communicatie te verbeteren en conflicten op te lossen. Het kan je ook helpen om elkaar beter te begrijpen. Als je bereid bent hard te werken, kan mediation een zeer succesvolle manier zijn om jouw relatie te verbeteren.

Is een mediator geschikt?

Mediation kost tijd en moeite, maar het kan de moeite waard zijn als je in staat bent om je relatie te verbeteren. Mediation is niet geschikt voor elke situatie, dus het is belangrijk om met een mediator te praten over of het wel of niet geschikt is voor jullie. Je kunt ook met je advocaat of een andere professional praten om meer informatie over mediation te krijgen. Een goede tip is de mediator in Ede: https://www.circles-mediation.nl/

Afspraken

Als je besluit om mediation te proberen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het proces soepel te laten verlopen. Ten eerste moeten jij en jouw partner allebei een bemiddelaar kiezen. Je moet het eens worden over wie de sessies zal bemiddelen, hoeveel sessies er zullen zijn, en hoe lang elke sessie zal duren. Je moet het ook eens worden over de onderwerpen die tijdens de bemiddeling worden besproken. Het is belangrijk te onthouden dat jullie beide bereid zijn tot compromissen. Als één van beide partijen niet bereid is een compromis te sluiten, zal de bemiddeling waarschijnlijk niet succesvol zijn. Zowel jij als jouw partner moeten ook bereid zijn om over uw gevoelens en behoeften te praten. Je kunt voor de eerste sessie opschrijven wat je hoopt te bereiken via mediation. Dit kan de mediator helpen jouw doelen te begrijpen en het proces op de rails te houden. Mediation kan een goede manier zijn om de communicatie te verbeteren en conflicten op te lossen.