Tips voor werving en selectie

Heb je een bedrijf en wil je groeien? Dan zul je uiteindelijk ook personeel aan moeten nemen. Het kan echter best een grote uitdaging zijn om je vacatures op te vullen. Het vinden van de perfecte kandidaat kan erg lastig zijn, zeker in deze tijd. Hoe zorg je ervoor dat je goed personeel kunt vinden? We helpen je een eindje op weg met onderstaande tips.

Zorg voor een goede reputatie

Wil je geschikt personeel aantrekken, dan zul je ervoor moeten zorgen dat je imago als werkgever goed is. Veel mensen hebben al een baan en in dat geval is het vaak lastig om hen op gesprek te krijgen. Zorg er voor dat het gras groener is bij jouw bedrijf, zodat ze in ieder geval willen overwegen over te stappen. Probeer je imago te verbeteren, eventueel door middel van een online campagne.

Creëer stageplaatsen

Lukt het niet zo goed om personeel te vinden? Overweeg dan stagiairs aan te nemen. Zo kom je op een betaalbare manier in contact met nieuwe potentiële medewerkers, die als je geluk hebt ook nog eens blijven hangen nadat hun stage afgerond is. Als dit tegenvalt is er ook geen man overboord, stagevergoedingen zijn meestal niet zo hoog dus het zal je in ieder geval niet veel gekost hebben.

Benader ZZP’ers

ZZP’ers zijn eigen baas en hebben daardoor meestal een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je kunt ze vaak niet in dienst nemen, maar wellicht kun je een aantal projecten uitbesteden aan ze. Zo ben je er zeker van dat deze op een goede manier uitgevoerd worden, terwijl je niet fulltime iemand in dienst hoeft te nemen.

Zorg ervoor dat je vacature opvalt

Heb je een vacature geschreven? Zorg er als headhunter (meer informatie vind je op ​​de website van Topofminds)  of recruiter dan voor dat deze opvalt. Je wilt natuurlijk dat kandidaten op jouw vacature reageren en niet op die van de concurrent.