Tips voor social media content

Heb je een bedrijf? Dan is social media onmisbaar. Veel ondernemers doen echter maar wat als het aankomt op het plaatsen van content. Wil je aan de slag met content voor je bedrijf, dan is het verstandig om eerst een strategie te bepalen. Welke boodschap wil je overbrengen, wat is je doelgroep en wat wil je bereiken met social media? Om optimaal gebruik te maken van social media voor je bedrijf vind je hieronder wat tips voor je social media content.

Werk met rubrieken

Het is fijn om een vaste structuur te hebben als het aankomt op het plaatsen van content. Door te werken met rubrieken wordt deze structuur herkenbaar voor de bezoekers van je kanaal en weet hij of zij precies wat ze kunnen verwachten. Plaats bijvoorbeeld iedere vrijdag een recept (indien relevant), kondig iedere woensdag een nieuwe blog aan en ga op maandagen voor een inspirerende tekst. 

Maak een contentplanning

Een goede planning is het halve werk, ook als het gaat om social media content. Je doet er goed aan een contentkalender te maken, waarin je precies neerzet wat er allemaal geplaatst gaat worden en wie of wat daar voor nodig zijn. Zo heb je ook nog eens een goed overzicht van wat er allemaal gebeurt.

Plaats inspirerende content

Mensen zijn dol op content die hen inspireert. Dit kan van alles zijn, van goede quotes tot foto’s van mooi gedekte tafels tot handige tips. Je maakt je volgers op die manier enthousiast en zorgt ervoor dat ze terug blijven komen. Zorg ervoor dat ze daadwerkelijk iets aan jouw social media kanaal hebben, zodat je je meerwaarde bewijst.
Heb je hulp nodig bij je social media, omdat je bijvoorbeeld wil social media adverteren? Neem vooral eens een kijkje op de website van Odiv en ontdek wat zij voor je kunnen betekenen!